tisdag 9 april 2013

Kryddiga Köttbullar i Tomatsås med Linguinepasta...


Idag bjöd jag arbetskamraterna på tårtan jag bakade igår och det är alltid lika uppskattat. :-) Det blev inte mycket kvar men en liten bit fick jag med mig hem som var god till kaffet ikväll. Sen blev det dags att planera matlådan eftersom jag är trött på att äta ute, vilket blir ofta under veckorna. Ibland är det gott att ha egen mat med sig eller att åka hem på lunchen och äta rester. Då brukar jag även passa på att njuta i solen om den råkar titta fram, soldyrkare som jag är. :-) Till kvällen slängde jag ihop lite goda köttbullar med en mustig tomatsås, rena barnmaten men ack så gott. Godast blir det om den får stå över natten och dra till sig alla smaker men ett litet smakprov blev det till kvällsmat i alla fall. :-)


Ingredienser till 4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 knippe färsk timjan
  • 1 knippe färsk basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 solo vitlök (motsvarar 4 klyftor)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl steksky från köttbullarna
  • färsk basilika
  • färsk timjan
  • färsk rosmarin
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • smör
Mixa grädde, lök, ägg och kryddor i en matberedare. Tillsätt nötfärsen och blanda väl. Rulla köttbullar och stek runt om i smör. Koka ur stekskyn med vatten och spara den till tomatsåsen. Tomatsås Hacka lök.och vitlök. Fräs i smör utan att få färg. Tillsätt resten och låt sjuda under lock 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt stekskyn och häll i köttbullarna i såsen och låt koka 5 minuter till. Servera med Linguinepasta al dente.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar