Solen fortsätter att stråla och idag var jag med på första hojturen för säsången. Vi var ett gäng som åkte en tur på 10 mil genom landsbygd på små fina vägar som faktiskt inte var grusiga. :-) Vi stannade för en lunch på Tingsryd Camping innan vi fortsatte hemåt igen. En underbar dag med sol, frisk luft och dofter men det bästa av allt är känslan av frihet när vi åker. :-) På förmiddagen snodde jag ihop en god paj och det är väl ingen som missat att jag är en riktig pajälskare och nu till våren och sommaren tycker jag det är extra gott med paj och lagar det ofta. :-) Denna tillhör favoriten som jag visserligen tycker de flesta av mina pajer gör. Inspirationen fick jag hos min syster för några år sedan som jag sedan modifierat lite.
Ingredienser till en normalstor paj
- Pajdeg
- 3 dl mjöl
- 1/2 tsk salt
- 100 g smör
- 1 ägg
- Fyllning
- Ruccolasallad
- 200 g chévreost i bitar
- 200 g riven cheddarost
- Äggstanning
- 3 ägg
- 3 dl standardmjölk
- salt
- peppar
- Topping
- flytande honung
- valnötter
Gör pajdegen enklast i matberedaren. Blanda mjöl och salt. Tillsätt sedan smör och arbeta pajdegen. Tillsätt ägget och arbeta ihop den. Kavla degen och tryck ut den i pajformen. Ställ in i kylen ca 20 min. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Förgrädda pajskalet 10 min. Ta ut och fyll pajen med ruccola, chévre och toppa med cheddarost. Häll över äggstanningen och grädda 20-30 min tills den är gyllene och fast. Ringla över honung och strö över valnötter innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar