Fortsätt till huvudinnehåll

Pasta Bolognese DeLuxe på Pulled Beef...


Idag har jag skapat den bästa Bolognesen i mannaminne som blev kvällens middag. :-) Frågan är om jag någonsin kommer göra köttfärssås på vanligt vis i fortsättningen? Förmodligen, men bara när tiden är knapp. Igår kom min bästa vän från Jönköping hem på besök och stannade tills idag. Vi har känt varandra i 18 år och även om vi lever helt olika liv och bara träffas nån gång om året så känns det som igår. :-) Vi har upplevt massor tillsammans under åren och vi gjorde många roliga resor ihop innan vi båda stadgade oss och skaffade familj så vi har mycket att prata om när vi träffas vilket är helt underbart! :-) Idag när vi steg upp var det strålande sol så vi bänkade oss i varsin solstol på altanen och där satt vi till sen eftermiddag då det blev dags för henne att åka hem. Jag bakade scones till frukost och en fräsch Caprese Sallad till lunch. Solen den gassade på så jag har fått en fin bikinirand idag. :-) Som sagt, den här bolognesen slår det mesta. Visst, den tar längre tid att laga men det kan det vara värt nån gång ibland och min tryckkokare hjälpte ju till att hålla koktiden nere. :-) Jag har inte exakta mått utan mycket går på känn när jag lagar mat och du behöver ca 2 timmar på dig att lag denna rätten.

Ingredienser till 6-8 portioner
  • Till förkoket
  • 1 kg högrev
  • 1 rödlök i bitar
  • 3 vitlöksklyftor i skivor
  • 2 lagerblad
  • 2 dl steksky
  • 1 liter vatten (så det täcker köttet)
  • 2 dl rödvin
  • salt peppar
  • Tomatsåsen
  • 1 finhackad rödlök
  • 150 g finhackade champinjoner
  • 1 pressad vitlök
  • 2 burkar krossade tomater av bra sort
  • 1 dl rödvin
  • 2-3 dl buljong av avkoket
  • 2 dl Heinz Chilisås
  • 1 näve färsk basilika
  • salt
  • peppar
  • smör
Skär högrevet i större bitar. Salta, peppra och bryn runt om i smör. Deglacera pannan, dvs koka ut stekpappan med vatten och spara skyn. Lägg köttet i en stor gryta eller i en tryckkokare. Häll i skyn, lägg i lagerblad och löken i bitar. Täck köttet med vatten. Koka under lock i 2 timmar eller. 50 min i tryckkokare. Låt köttet svalna och gör under tiden tomatsåsen. Fräs hackad lök, svamp och vitlök i smör utan att få färg. Tillsätt vinet och låt koka in. Tillsätt resten och låt sjuda 10 minuter. Pilla sönder köttet som bara ska falla isär efter kokningen och lägg i köttet i tomatsåsen. Låt sjuda ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Blanka till sist av såsen med en klick smör. Servera med pasta al dente!
Hör av er om ni lyckas hitta en godare Bolognese!! :-)

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö