lördag 27 april 2013

Smörrebröd med Citrusdoftande Kyckling & Äppelröra...


Åhhh vilket bra beslut det var att ta det lugnt igår kväll. Vi vaknade pigga som mörtar och gick upp redan innan kl 9 idag. :-) I veckan har jag rensat i skåp, garderober och på vinden och samlat ihop en massa prylar som jag ska sälja på Jätteloppis på Tyrolen i Blädinge i morgon mellan kl 9-16 och jag hoppas jag säljer allt så jag slipper dra med det hem igen. Vädret kommer var med oss så för er som gillar loppis och veteranbilar som oxå kommer ställas ut där under dagen, packa er fikakorg och kom dit vettja! :-) Innan jag ska fortsätta med rensningen i alla vrån åt vi lite god frukost och det blev smörrebröd med en god kycklingröra.

Ingredienser till 8 smörrebröd
  • 4 skivor Pågen Lingongrova
  • Blandsallad (ruccola, mangold, manché, babyspenat)
  • 1/2 äpple
  • 250 g grillad kyckling (1 kycklingklubba)
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk honung
  • curry
  • salt
  • peppar
  • rivet citronskal från 1/2 citron
Skala äpplet och skär i små tärningar. Skär kycklingen i små tärningar. Blanda allt till den kalla såsen och rör till sist ner äpple och kyckling. Dela brödet i 8 skivor. Lägg på en hög med sallad och toppa med kycklingröran. Servera med en god kopp kaffe. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar