onsdag 3 april 2013

Smörrebröd med Rostbiff och Hemslungad Remouladsås...

Redan torsdag i morgon, härligt med korta veckor och långa helger som den i påsk. Solen har oxå strålat mycket och det hoppas jag den gör ända tills nästa vinter. :-) Nu fattas bara att den sista snön ska smälta och att isarna släpper. Bland det bästa jag vet är när man kan sitta ute och äta frukost i solen, vilket vi kunde göra i påskhelgen. Jag älskar smörrebröd i alla former så det blev inget undantag i påsk utan till frukost blev det en klassisk rostbiffmacka med hemgjort remouladsås. Lovely! :-)



Ingredienser till 8 små mackor
  • 4 skivor Lingongrova
  • 8 skivor rostbiff
  • Mixad sallad (ruccola, mangold, babyspenat, manché)
  • Torkad lök
  • Remouladsås
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 msk vit balsamvinäger
  • 1/2-1 dl rapsolja
  • 1 liten morot
  • 3 msk hackad inlagd gurka (typ mor Annas)
  • 2 msk hackad purjolök
  • lite limesaft
  • salt
  • peppar
  • curry
Vispa äggulan med senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Remouladen är klar när den är som majonäs i konsistensen. Tillsätt riven morot, hackad gurka och smaka av med kryddorna. Låt stå minst 30 min innan servering. Godast blir den om man gör den dagen innan. Dela lingongrovan och bred på smör. Lägg på en liten hög med sallad och toppa med rostbiff, en klick remoulad och torkad lök. Servera med en god kopp kaffe och ett glas mjölk. Mums! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar