Denna veckan har sprungit iväg som alla andra och igår vaknade jag till smattrande regn vilket kändes skönt för då vet man att värmen är på väg. Kanske den enda gång jag ärligt kan säga att jag saknat regn. :-) Hoppas det vänder nu och att det verkligen blir varmt nästa vecka som alla säger. Man ser hur det kliar i fingrarna på alla grannar som vill ut i sina trädgårdar och pyssla nu när snön precis har försvunnit. Igår firade vi av en arbetskamrat som har jobbat hos oss länge och det kommer kännas konstigt på måndag, men jag önskar henne stort lycka till på det nya jobbet. :-) Kvällen blev lugn med bra film och lättlagad mat. Hade först lite idétorka vad jag skulle fylla tortillabrödet med, men det släppte till slut och gott som attan blev det. Vilken blir din favorit? :-)
Ingredienser till 6 tortilla
- 1 kg fläskkarré
- 1 pkt stora wraps (6 st)
- Plocksallad (ruccola, mangold, manché, crispsallad)
- 1 röd lök
- 1 gurka
- Marinad 1
- 2 msk rapsolja
- 2 msk soja
- 2 msk socker
- 2 pressade vitlöksklyftor
- saften från 1/2 lime
- 1 msk vatten
- Topping
- 1 msk rostade sesamfrön
- 1 dl strimlad purjolök
- Marinad 2
- 2 msk olja
- 2 msk soja
- 2 msk Heinz chilisås
- god grillkrydda (själv använde jag en vi köpt på Hog´s Breath i Key West)
- torkad jalapenokrydda efter smak
- saft från 1/2 lime
- Vitlökssås
- 2 dl créme fraishe
- 1 pressad solo vitlök ( motsvarar 4 klyftor)
- salt
- peppar
- lite olivolja
Skär köttet tunt och låt vila medan du förbereder marinaderna i två skålar. Lägg lika stora delar kött i respektive marinad och låt stå 30 minuter. Dela och skär löken i tunna skivor. Lägg löken i vatten ca 10 min så den mjuknar lite och blir mildare i smaken. Häll av vattnet. Skär ut och släng kärnhuset ur gurkan och skär resten i små tärningar. Blanda allt till vitlökssåsen och ställ in i kylen. Woka köttet tills det är genomstekt (ca 5 minuter). Garnera 1:an med rostade sesamfrön och strimlad purjo. Fyll tortillabröden med sallad, gurka, lök, vitlökssås och wokat kött. Njut!!
Kommentarer
Skicka en kommentar