Fortsätt till huvudinnehåll

Tortillabröd med Två varianter på Wokad Fläskkarré...

Denna veckan har sprungit iväg som alla andra och igår vaknade jag till smattrande regn vilket kändes skönt för då vet man att värmen är på väg. Kanske den enda gång jag ärligt kan säga att jag saknat regn. :-) Hoppas det vänder nu och att det verkligen blir varmt nästa vecka som alla säger. Man ser hur det kliar i fingrarna på alla grannar som vill ut i sina trädgårdar och pyssla nu när snön precis har försvunnit. Igår firade vi av en arbetskamrat som har jobbat hos oss länge och det kommer kännas konstigt på måndag, men jag önskar henne stort lycka till på det nya jobbet. :-) Kvällen blev lugn med bra film och lättlagad mat. Hade först lite idétorka vad jag skulle fylla tortillabrödet med, men det släppte till slut och gott som attan blev det. Vilken blir din favorit? :-)


Ingredienser till 6 tortilla
  • 1 kg fläskkarré
  • 1 pkt stora wraps (6 st)
  • Plocksallad (ruccola, mangold, manché, crispsallad)
  • 1 röd lök
  • 1 gurka
  • Marinad 1
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk socker
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • saften från 1/2 lime
  • 1 msk vatten
  • Topping 
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl strimlad purjolök
  • Marinad 2
  • 2 msk olja
  • 2 msk soja
  • 2 msk Heinz chilisås
  • god grillkrydda (själv använde jag en vi köpt på Hog´s Breath i Key West)
  • torkad jalapenokrydda efter smak
  • saft från 1/2 lime
  • Vitlökssås
  • 2 dl créme fraishe
  • 1 pressad solo vitlök ( motsvarar 4 klyftor)
  • salt
  • peppar
  • lite olivolja
Skär köttet tunt och låt vila medan du förbereder marinaderna i två skålar. Lägg lika stora delar kött i respektive marinad och låt stå 30 minuter. Dela och skär löken i tunna skivor. Lägg löken i vatten ca 10 min så den mjuknar lite och blir mildare i smaken. Häll av vattnet. Skär ut och släng kärnhuset ur gurkan och skär resten i små tärningar. Blanda allt till vitlökssåsen och ställ in i kylen. Woka köttet tills det är genomstekt (ca 5 minuter). Garnera 1:an med rostade sesamfrön och strimlad purjo. Fyll tortillabröden med sallad, gurka, lök, vitlökssås och wokat kött. Njut!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö