Fortsätt till huvudinnehåll

Kreativ Kväll på GustoKaffe med Family Food...

Åter igen en härlig varm morgon att vakna till och om några timmar lyfter vi mot Alicante i Spanien för en rolig och kulinarisk helg. :-) Igår var jag bjuden till GustoKaffe för en kreativ kväll med Family Food, ett lokalt Växjö företag som säljer matkassar. Vi var ett gäng kreativa människor som var inbjudna, en del jag redan kände och en del nya ansikten. Vi bjöds vi på en jättegod avsmakningsmeny men 5 enkla små rätter under tiden vi brainstormade. :-) Jag tillhör väl inte den kategorin som köper en matkasse då jag själv älskar att gå i affären och handla mina råvaror men jag förstår de som gör det i dagens stressade samhälle. Jag ska dock ge matkassen en chans och givetvis Family Food eftersom den innehåller mer kärlek i form av närproducerad och ekologisk mat från lokala gårdar runt om Växjö. En sak jag fastnade för är deras nya buljong utan tillsatser från Stockpot som de kommer ha med i kassen framöver. :-) Den måste jag oxå testa! :-)

Avsmakningsmenyn bestod av 5 små rätter...Blomkålsoppa toppad med Pesto och Chevrekräm, Pasta med tomatsås, kapris, chorizo toppad med spansk riven chevre, Grovt surdegsbröd från Stella med blodkorv, fläsk och rödlök, Surdegsbröd från Stella med böcklingröra toppad med cidersyrade äpplen och till sist kaffe och Hansens glass med maderiakokt grapefrukt. Mums! :-)

Family Foods matkasse är värd att testa, så gör det du oxå, kanske blir du fast? :-)

Lotta och Tobias driver FamilyFood och de hjälper dig i ditt val av matkasse.

Det blir ingen mer matlagning denna helgen men den som väntar på nåt gått kommer få mer inspiration när jag är tillbaka från Spanien, tills dess, Må väl i vårsolen! :-)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö