onsdag 1 maj 2013

Papardelle med Lax i Krämig och Citrusdoftande Örtsås...

Sköna Maj välkommen!! :-) Uppe med tuppen och jag började dagen med en skön joggingtur runt Växjösjön. På 1 Maj går alltid Växjöloppet av stapeln men för att slippa allt stim så sprang jag lite tidigare och kunde i stället se alla löpare från solstolen. Mycket skönare tänkte jag och där satt jag några timmar innan vi for ut på en långtur med hojjen. :-) Veckorna skulle alltid vara som denna, jobba måndag, tisdag och vara ledig onsdag, sen jobba 2 dagar innan helg igen. Ultimat skulle jag nog säga! :-) 



Ingredienser till 4 portioner


  • 400 g färsk laxfilé
  • skal och saft från 1 citron
  • 1 skivad solo vitlök (motsvarar 3-4 klyftor)
  • 1/2 dl hackad färsk basilika
  • 1/2 dl hackad färsk timjan
  • 1 knippe sparris skurna i bitar
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • lite socker
  • smör
Skär laxen i kuber. Fräs vitlök, örter, citronskal och sparris i smör. När doften stiger häll på vin och citronsaft. Låt koka in något. Häll på grädden och sjud 10 min tills såsen blivit lite krämig. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Lägg i laxen och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Servera med Papardelle pasta al dente. Hur gott som helst. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar