Igår var en underbar dag med strålande sol så det bådade gott till kvällens BBQ. Ett glatt gäng tjejer kom hem till mig och efter en lugn, tyst och skön dag i solstolen fylldes huset med skratt, prat och rockmusik kvällen lång. :-) Jag bjöd på grillade spareribs, coleslaw, majs och bönor och alla tyckte det var supergott så det var inte mycket kvar på faten efteråt. Framåt kvällen började det spöregna men det hindrade ju inte oss att festa vidare innan vi cyklade ner till PM där vi avslutade kvällen. Tack kära vänner för en superkul kväll! :-)
Ingredienser till 6 personer
- 2 kg spareribs
- Rub (grillkrydda att gnida in i köttet)
Gnid in köttet i god grillkrydda och linda in det i folie. Stek 2 timmar i ugn på 175 grader varmluft. Pensla på glace och grilla några minuter på grillen innan servering.
- Coleslaw
- 1 kålhuvud
- 2 morötter
- 400 g Hellmann´s Majonäs
- 1 citron
- salt
- lite socker
Mixa kål och morötter i matberedaren. Tillsätt majonäs, rivet citronskal, salt och lite socker. Blanda och låt stå i kylen över natten för godaste resultat.
- Tillbehör
- Bakad potatis
- Majskolvar
- smör
- Vita bönor i tomatsås
- kidneybönor
- Jack Daniel´s BBQ-sås
Kommentarer
Skicka en kommentar