Fram till för ett antal år sedan har jag tyckt att omelett är en ganska tråkig rätt men efter att ha rest mycket i USA har jag hittat den perfekta omeletten. :-) Den är saftig, matig och lätt. Det går dessutom slänga i vad som helst i en omelett och desto mer innehåll, desto godare tycker jag. Det äter vi alltid till frukost när vi är i USA och på hotellen vi brukar bo på har man oftast en egen omelett chef. :-) Dessutom står man sig länge på omelett med tanke på alla proteiner den innehåller. Idag kunde jag faktiskt få njuta några timmar i solstolen och till frukost lagade jag vars en omelett. Välj en bra olivolja att steka i för det är stor skillnad på olivolja och olivolja. I mitt fall använder jag Togora Olivolja som blivit min favorit. Den finns att köpa hos Johanne Delikatesser i Växjö eller av Ulf Lindberg på Mat & Vänner. Ni når honom på ulf.lindberg@matochvanner.com.
- Äggsmet
- 2 ägg
- 1 msk vatten
- 1 tsk dijonsenap
- salt peppar
- Fyllning
- 3 skivor rökt skinka
- 1 tomat
- 1/2 rödlök
- 1 liten vitlök
- färsk basilika
- Jalapeno torrkrydda för hettans skull
- 2 skivor stark ost
- Olivolja
Vispa ihop äggsmeten till omeletten och smaka av med salt och peppar. Hacka alla ingredienser fint. Värm upp en panna (med måttet 20 cm i diameter) med 1-2 msk olivolja och fräs allt till fyllningen några minuter. Sänk värmen och häll över äggsmeten. Stek omeletten tills all vätska koagulerat. Lägg på 2 skivor ost och vik omeletten i en halvmåne och stek ytterligare en halv minut. Stjälp upp omeletten på en talrik och servera med lite grön sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar