söndag 30 juni 2013

Matig Ost och SkinkOmelett med Togora Olivolja...

Fram till för ett antal år sedan har jag tyckt att omelett är en ganska tråkig rätt men efter att ha rest mycket i USA har jag hittat den perfekta omeletten. :-) Den är saftig, matig och lätt. Det går dessutom slänga i vad som helst i en omelett och desto mer innehåll, desto godare tycker jag. Det äter vi alltid till frukost när vi är i USA och på hotellen vi brukar bo på har man oftast en egen omelett chef. :-) Dessutom står man sig länge på omelett med tanke på alla proteiner den innehåller. Idag kunde jag faktiskt få njuta några timmar i solstolen och till frukost lagade jag vars en omelett. Välj en bra olivolja att steka i för det är stor skillnad på olivolja och olivolja. I mitt fall använder jag Togora Olivolja som blivit min favorit. Den finns att köpa hos Johanne Delikatesser i Växjö eller av Ulf Lindberg på Mat & Vänner. Ni når honom på ulf.lindberg@matochvanner.com.
Ingredienser till 1 omelett
  • Äggsmet
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt peppar
  • Fyllning
  • 3 skivor rökt skinka
  • 1 tomat
  • 1/2 rödlök
  • 1 liten vitlök
  • färsk basilika
  • Jalapeno torrkrydda för hettans skull
  • 2 skivor stark ost
  • Olivolja
Vispa ihop äggsmeten till omeletten och smaka av med salt och peppar. Hacka alla ingredienser fint. Värm upp en panna (med måttet 20 cm i diameter) med 1-2 msk olivolja och fräs allt till fyllningen några minuter. Sänk värmen och häll över äggsmeten. Stek omeletten tills all vätska koagulerat. Lägg på 2 skivor ost och vik omeletten i en halvmåne och stek ytterligare en halv minut. Stjälp upp omeletten på en talrik och servera med lite grön sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar