Fortsätt till huvudinnehåll

Matig Ost och SkinkOmelett med Togora Olivolja...

Fram till för ett antal år sedan har jag tyckt att omelett är en ganska tråkig rätt men efter att ha rest mycket i USA har jag hittat den perfekta omeletten. :-) Den är saftig, matig och lätt. Det går dessutom slänga i vad som helst i en omelett och desto mer innehåll, desto godare tycker jag. Det äter vi alltid till frukost när vi är i USA och på hotellen vi brukar bo på har man oftast en egen omelett chef. :-) Dessutom står man sig länge på omelett med tanke på alla proteiner den innehåller. Idag kunde jag faktiskt få njuta några timmar i solstolen och till frukost lagade jag vars en omelett. Välj en bra olivolja att steka i för det är stor skillnad på olivolja och olivolja. I mitt fall använder jag Togora Olivolja som blivit min favorit. Den finns att köpa hos Johanne Delikatesser i Växjö eller av Ulf Lindberg på Mat & Vänner. Ni når honom på ulf.lindberg@matochvanner.com.
Ingredienser till 1 omelett
  • Äggsmet
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt peppar
  • Fyllning
  • 3 skivor rökt skinka
  • 1 tomat
  • 1/2 rödlök
  • 1 liten vitlök
  • färsk basilika
  • Jalapeno torrkrydda för hettans skull
  • 2 skivor stark ost
  • Olivolja
Vispa ihop äggsmeten till omeletten och smaka av med salt och peppar. Hacka alla ingredienser fint. Värm upp en panna (med måttet 20 cm i diameter) med 1-2 msk olivolja och fräs allt till fyllningen några minuter. Sänk värmen och häll över äggsmeten. Stek omeletten tills all vätska koagulerat. Lägg på 2 skivor ost och vik omeletten i en halvmåne och stek ytterligare en halv minut. Stjälp upp omeletten på en talrik och servera med lite grön sallad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Honungsglaserde Revben med sås och potatis...

Denna veckan har varit full med roligheter så det har verkligen varit bloggtorka. Torsdag och fredag var det After Work på Stars´n Stripes , först med vännerna sen med jobbet. Där åt jag Ceasarsallad och Babyback Rib´s med Coleslaw...slabbigt och gott. :) I lördags var vi på Melodifestivalen som gick av stapeln på Vida Arena i Växjö. Vi åt en 3-rätters supé innan det hela började. För och efterrätt var god men huvudrätten var ganska menlös och smakade inte så mycket och oxfilén var stekt på tok för länge. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll, båda bidragen som gick till final var mina favoriter. Vi fortsatte festen nere på PM där några andra vänner anslöt. En rolig helg med massor av  socialisering...det gillar vi!! :) Idag strålade solen när vi vaknade så vi började dagen med brunch...kan ni gissa var?? Jo, på Stars´n Stripes. Det känns som jag har bott där hela veckan! Nu får det vara nog med slabbmat ute och jag kan säga att det var underbart gott med redig husman ikvä...