Det är knappt jag har repat mig sedan midsommarhelgen som bestod av en massa fest. Midsommar firade vi med ett härligt gäng vänner i Växjö och det blev mycket prat, god sill, grillat, snaps, sång och lek. :-) På midsommardagen åkte vi till våra vänner Bröderna Olsson i Kattvik där det blev en hel dag med spanskt tema. Först en underbar Tapasbuffé med både Serrano, ost, musslor och Sangria och till kvällen lagade kocken Ola en helt underbar Paella. Godare sådan har jag aldrig ätit och han lagade den ute på Muurikkan vilket gjorde det extra festligt så nu måste vi nog köpa vår egen Muurikka-panna är jag rädd för. :-)
Ingredienser till 6 mackor
- 6 skivor Kavring från Öländska bröd
- smör
- 6 salladsblad
- 4 ägg
- 300 g färska räkor
- Hellmann´s Majonäs
- Dill
- citron
Koka äggen till önskad grad. Mina ägg vill jag gärna ha medium kokta så gulan inte blir blek och ful samt att den ska vara något lös i kärnan när man skär ägget. Jag kokar dem i 10 minuter på induktionshäll vilket blir perfekt enligt min mening. Bred smör på kavringen och lägg på salladen. Skala äggen och dela i 4 klyftor. Lägg på äggen och toppa med en klick majonäs och räkor. Garnera med dill och citron.
Hur kan man döda en räkmacka med kavring?
SvaraRadera