En helg full av fest, matlagning och trädgårdsbestyr. Det sistnämnda är dock inte gjort mig själv utan av två trädgårdsnissar som kom och klippte vår nu 7 år gamla Avenbok. Den har verkligen växt till sig de senaste åren och var ca 2,5 m hög, vilket gjorde att vi inte såg mycket ut på allmänningen bakom huset så dom fick klippa ner den till 1,80m vilket blev perfekt. Det blev så himla fint och nu ser den verkligen välvårdad ut när de formklippte den rak runt om. :-) Jag hade aldrig blivit klar om jag skulle gjort det själv men de klippte 80 m häck på bara 3 timmar. Bra jobbat! En liten paj blev det bakat i helgen oxå och ni vet ju att jag älskar paj i alla former vid det här laget men detta var en ny variant jag kom på. Underbart god! :-)
Ingredienser till en normalstor paj
- Pajdeg
- 3 dl mjöl
- 150 g smör
- 1 ägg
- Äggstanning
- 3 ägg
- 3 dl standardmjölk
- salt
- peppar
- Fyllning
- 200 g chevreost
- 1 knippe sparris
- 50 g Ruccolasallad
- 200 g riven grevéost
- Tillbehör
- Flytande honung
- Serranoskinka
Kommentarer
Skicka en kommentar