Fortsätt till huvudinnehåll

Grillad Fläskytterfilé med Ugnsstekta Färskpotatis, Fräsch Äppelsallad och Tzatzikisås...

Igår blev det åter igen en familjekväll med min mans far och hans fru som var hemma på besök. :-) Vi grillade och drack svalkande gott Rosévin som passade bra till maten innan det blev dags att se Fotbolls EM mellan Sverige - Italien. Tråkig match i första halvlek men sen vände det och Sverige dominerade och vann till slut med 3-1. Bra jobbat! :-) En mycket trevlig kväll på alla sätt och vis. :-)

Ingredienser till 4 personer
  • 1 kg fläskytterfilé
  • Marinad/Glace
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 dl Gourmet Ketchup (denna ger lite extra sötma så jag skippar honungen)
  • 2 msk Heinz Chilisås
  • Grillkrydda av något slag
  • Salt efter smak
  • Honung för den som vill ha extra sötma
  • Tillbehör 
  • 1 kg små färkpotatis
  • olivolja
  • salt
  • Äppelsallad
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime (skal och saft)
  • salt
  • lite socker
  • peppar
  • 200 g blandsallad
  • Kall sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk Tzatziki krydda
Kall sås Blanda creme fraiche och tzatziki kryddan och låt stå i kylen 30 minuter. Potatisen Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skrubba potatisen och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och stek i ugn ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Salta med flingsalt innan servering. Vi grillade potatisen lite innan servering men det är inget måste. Salladen Blanda olivolja, limesaft, limeskal och smaka av med kryddor. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg i marinaden. Låt marineras minst 30 minuter. Skiva äpplet och häll i och låt dra till sig marinaden en stund. Skölj och slunga salladen. Vänd ner salladen precis innan servering.Köttet Vispa ihop marinaden och pensla på köttet. Grilla köttet tills det är genomstekt och saftigt. Vänd ofta för att behålla köttsaften. Pensla på mer glace precis innan servering.

Nu fortsätter nästa förberedelser inför vår Tapas-afton med Alicante-gänget på lördag :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Honungsglaserde Revben med sås och potatis...

Denna veckan har varit full med roligheter så det har verkligen varit bloggtorka. Torsdag och fredag var det After Work på Stars´n Stripes , först med vännerna sen med jobbet. Där åt jag Ceasarsallad och Babyback Rib´s med Coleslaw...slabbigt och gott. :) I lördags var vi på Melodifestivalen som gick av stapeln på Vida Arena i Växjö. Vi åt en 3-rätters supé innan det hela började. För och efterrätt var god men huvudrätten var ganska menlös och smakade inte så mycket och oxfilén var stekt på tok för länge. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll, båda bidragen som gick till final var mina favoriter. Vi fortsatte festen nere på PM där några andra vänner anslöt. En rolig helg med massor av  socialisering...det gillar vi!! :) Idag strålade solen när vi vaknade så vi började dagen med brunch...kan ni gissa var?? Jo, på Stars´n Stripes. Det känns som jag har bott där hela veckan! Nu får det vara nog med slabbmat ute och jag kan säga att det var underbart gott med redig husman ikvä...