onsdag 17 juli 2013

Grillad Fläskytterfilé med Ugnsstekta Färskpotatis, Fräsch Äppelsallad och Tzatzikisås...

Igår blev det åter igen en familjekväll med min mans far och hans fru som var hemma på besök. :-) Vi grillade och drack svalkande gott Rosévin som passade bra till maten innan det blev dags att se Fotbolls EM mellan Sverige - Italien. Tråkig match i första halvlek men sen vände det och Sverige dominerade och vann till slut med 3-1. Bra jobbat! :-) En mycket trevlig kväll på alla sätt och vis. :-)

Ingredienser till 4 personer
  • 1 kg fläskytterfilé
  • Marinad/Glace
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 dl Gourmet Ketchup (denna ger lite extra sötma så jag skippar honungen)
  • 2 msk Heinz Chilisås
  • Grillkrydda av något slag
  • Salt efter smak
  • Honung för den som vill ha extra sötma
  • Tillbehör 
  • 1 kg små färkpotatis
  • olivolja
  • salt
  • Äppelsallad
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime (skal och saft)
  • salt
  • lite socker
  • peppar
  • 200 g blandsallad
  • Kall sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk Tzatziki krydda
Kall sås Blanda creme fraiche och tzatziki kryddan och låt stå i kylen 30 minuter. Potatisen Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skrubba potatisen och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och stek i ugn ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Salta med flingsalt innan servering. Vi grillade potatisen lite innan servering men det är inget måste. Salladen Blanda olivolja, limesaft, limeskal och smaka av med kryddor. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg i marinaden. Låt marineras minst 30 minuter. Skiva äpplet och häll i och låt dra till sig marinaden en stund. Skölj och slunga salladen. Vänd ner salladen precis innan servering.Köttet Vispa ihop marinaden och pensla på köttet. Grilla köttet tills det är genomstekt och saftigt. Vänd ofta för att behålla köttsaften. Pensla på mer glace precis innan servering.

Nu fortsätter nästa förberedelser inför vår Tapas-afton med Alicante-gänget på lördag :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar