Äntligen kan jag få säga att jag har semester, i alla fall i sex dagar. :-) Jag har de senaste åren spridit ut semestern och tagit lång weekends i stället. Jag jobbar ett par dagar i veckan för att sedan ta långhelg och tycker själv det är skönt att göra så för man blir inte så stressad av att komma tillbaka till jobbet som man hade varit efter en lång 4 v semester, utan man är med i rullarna hela tiden. :-) Det blir dock en vecka i Spanien och den ser jag fram emot. Fördelen är att man har lite sparade semesterdagar till vintern då vi oftast reser iväg till värmen eftersom vi inte gillar kylan och mörkret här hemma då. :-) Jag var totalt slut när jag kom hem idag och det känns att jag gått ner i varv så det blev en lätt men uppiggande tonfisksallad till kvällen. Gott och nyttigt en varm dag som denna! :-)
Ingredienser till 2 personer
Ingredienser till 2 personer
- Krispsallad eller annan blandsallad
- 1/2 grön paprika
- 4 större cocktailtomater
- 1 liten rödlök
- 1 burk tonfisk i olja
- 1/3 gurka
- 2 kokta ägg
- Dressing
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 dl rapsolja
- salt
- vitlökskrydda
Koka äggen till önskad hårdhet. Skölj grönsakerna och skär i önskad storlek. Vispa ihop dijonsenap och vinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle under konstant vispning tills dressingen tjocknat. Smaka av med salt och vitlökskrydda. Lägg upp grönsakerna i en djup tallrik. Toppa med tonfisk och dressing. Garnera med ägghalvor.
Kommentarer
Skicka en kommentar