Dags att preppa lunchlådan tills i morgon för att få lite variation i maten. :-) Det blir lite tröttsamt att äta ute på lunchen hela tiden samt dyrt. Jag hittade lite lax i frysen så jag komponerade en ny variant av laxsås. Jag älskar pasta i alla former och nu till sommaren tycker jag det är extra fräscht att äta samt att det är lättlagad mat. Men det roligaste av allt är att hitta på nya recept med smaker jag älskar i stället för att köra på det traditionell hela tiden. :-) Denna blev helt underbart god och laxsåsen påminner lite om en annan jag lagar ofta med citron i fast med en lite ny touch. Mer fisk blir det i helgen då mina föräldrar kommer hem på besök. Då ska jag laga ugnsstekt Gös Alicante Style vilket jag längtar till. :-)
Ingredienser till 4 portioner
Ingredienser till 4 portioner
- 500 g laxfilé
- 1 knippe grön sparris
- 1 knippe salladslök
- 70 gram babyspenat
- 1 solo vitlök
- rivet skal från 1 citron
- 2 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- 3 dl grädde (Emån kan jag rekommendera då den blir krämigare)
- 1 fiskbuljongtärning
- salt
- peppar
Skär sparrisen i 3 cm långa bitar och släng det träiga. Skär salladslöken i centimeterlånga bitar. Riv citronskalet och skär vitlöken fint. Skölj spenaten och låt rinna av ett slunga den i salladsslunga.Värm upp oljan och sautera alltsammans några minuter tills spenaten krympt. Tillsätt vinäger, grädde och fiskbuljong. Sjud 5 minuter tills såsen blivit krämig. Skär laxen i bitar och lägg ner den i såsen. Sjud ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med Tagliatelle al dente. Mums! :-)
Kommentarer
Skicka en kommentar