måndag 8 juli 2013

Två Sorters Smörrebröd med Ägg, Ansjovis och Ricottakräm samt Köttbullar med Gurkmajonäs...

I helgen MC-campade vi i Köpingsvik på Öland för första gången och det var en upplevelse kan jag säga. :-) Ett tält, sovsäckar och underlag kräver ju lite plats och den har vi inte på hojen så våra vänner som vi skulle campa med och som är vana, lånade ut allt till oss samt fraktade det i deras bil så när vi kom fram i fredags var vårt tält uppställt och klart. Snacka om service. :-) Jag ljuger om jag säger att vi sovit gott men det var helt ok men det blir förmodligen inte mer camping detta året . Nu har vi provat på det i alla fall. Helgen i sig var helt underbar med mycket sol, värme, god mat och gott sällskap. Vi tog dessutom en långtur med hojen upp till Böda Sand men bara för att kolla läget och där snackar vi camping Deluxe. Jisses säger jag men gillar man det livet så är det säkert ett kanonställe att campa på. Ikväll blev det bara lite enkla smörrebröd till kvällsmat. Alla grillar men inte vi. Det känns som vi inte kommit igång med det ännu och på kvällarna äter vi gärna lite lätt då man redan ätit ett mål mat till lunch, Men enkelt är ju gott. :-)


Ingredienser till 2 personer
  • 6 sskivor mörkt gott bröd
  • Salladsblad
  • 4 ägg
  • 1 burk ansjovis
  • 1 dl ricotta
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 liten rödlök
  • salt
  • Köttbullar i gurkmajonäs
  • 1 dl hackade köttbullar
  • 1/2 dl hackad Mor Annas Gurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk Hellmann´s majonäs
  • salt
  • smör
Dela brödskivorna och bred på smör. Lägg på ett salladsblad. Koka äggen och skär dem i en äggskärare. Blanda ricotta, gräslök och hackad rödlök. Smaka av med salt och låt stå lite. Lägg ägg, ansjovis på mackan och toppa med ricottakrämen. Blanda dijonsenap och majonäs. Tillsätt hackade köttbullar och gurka. Smaka av med lite salt. Lägg en hög på varje macka. Servera med ett glas mjölk och gott kaffe.
Helgen i bilder...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar