Fortsätt till huvudinnehåll

Två Sorters Smörrebröd med Ägg, Ansjovis och Ricottakräm samt Köttbullar med Gurkmajonäs...

I helgen MC-campade vi i Köpingsvik på Öland för första gången och det var en upplevelse kan jag säga. :-) Ett tält, sovsäckar och underlag kräver ju lite plats och den har vi inte på hojen så våra vänner som vi skulle campa med och som är vana, lånade ut allt till oss samt fraktade det i deras bil så när vi kom fram i fredags var vårt tält uppställt och klart. Snacka om service. :-) Jag ljuger om jag säger att vi sovit gott men det var helt ok men det blir förmodligen inte mer camping detta året . Nu har vi provat på det i alla fall. Helgen i sig var helt underbar med mycket sol, värme, god mat och gott sällskap. Vi tog dessutom en långtur med hojen upp till Böda Sand men bara för att kolla läget och där snackar vi camping Deluxe. Jisses säger jag men gillar man det livet så är det säkert ett kanonställe att campa på. Ikväll blev det bara lite enkla smörrebröd till kvällsmat. Alla grillar men inte vi. Det känns som vi inte kommit igång med det ännu och på kvällarna äter vi gärna lite lätt då man redan ätit ett mål mat till lunch, Men enkelt är ju gott. :-)


Ingredienser till 2 personer
  • 6 sskivor mörkt gott bröd
  • Salladsblad
  • 4 ägg
  • 1 burk ansjovis
  • 1 dl ricotta
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 liten rödlök
  • salt
  • Köttbullar i gurkmajonäs
  • 1 dl hackade köttbullar
  • 1/2 dl hackad Mor Annas Gurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk Hellmann´s majonäs
  • salt
  • smör
Dela brödskivorna och bred på smör. Lägg på ett salladsblad. Koka äggen och skär dem i en äggskärare. Blanda ricotta, gräslök och hackad rödlök. Smaka av med salt och låt stå lite. Lägg ägg, ansjovis på mackan och toppa med ricottakrämen. Blanda dijonsenap och majonäs. Tillsätt hackade köttbullar och gurka. Smaka av med lite salt. Lägg en hög på varje macka. Servera med ett glas mjölk och gott kaffe.
Helgen i bilder...




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö