Idag blir det sista inlägget på ett litet tag men jag är snart tillbaka med mer inspiration igen. :-) Helgen avslutade vi därför med god husman och detta är en av våra favoriter, som dessutom går snabbt att laga till när man inte har ork till mer. :-)
Ingredienser till 4 portioner
- 4 st fläskkotletter
- 8 potatisar
- 1 stor rödlök
- smör
- Sås
- 250 g champinjoner
- 1 gul lök
- 1 solo vitlök (alt 2 klyftor)
- 1 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- köttbuljong
- salt
- peppar
- hackad timjan
- Tillbehör
- 1 knippe morötter
- 1 burk Findus ärtor
Potatisen Skala potatisen och dela i fyra. Koka potatisen 10 min i saltat vatten och låt sedan svalna. Stek potatisen i smör tillsammans med hackad lök. Smaka av med salt, peppar. Köttet Salta och peppra köttet. Bryn köttet i rikligt med smör runt om. Lägg på ett lock och bräsera klart köttet under lock i ca 5 minuter. Låt vila och spara lite av köttsaften till såsen. Sås Skär lök, vitlök och champinjoner. Stek först svampen i smör till den svettats ur. Tillsätt lök och vitlök och stek utan att få färg. Tillsätt vinet och låt koka in till hälften. Tillsätt grädde, köttsaft, timjan och sjud tills såsen blivit krämig. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Skicka en kommentar