Jag har blivit helt tokig i Gnocchi, likaså min man. :-) Igår lagade jag en ny variant på den jag lagade i helgen, ungefär densamma med med lite nya ingredienser i. Varför har man inte Gnocchi som tillbehör till annan mat? I stället för kokt potatis eller mos kan man ju lika väl ha den här lilla potatisdelikatessen. :-) Denna gången utökade jag med ett ägg, vilket blev bättre än Ernst recept samt olivolja och mer parmesanost som ger en godare smak. Kul när man kan utveckla den lite från originalet. :-)
- Gnocchi
- 600 g mjölig potatis
- 2 äggulor
- 1 dl riven parmesan eller mer beroende på vilken smak man vill uppnå
- 1 msk fin olivolja (jag rekommenderar Togora olivolja)
- salt
- 1,5 dl mjöl
- Sidfläsk och Kantarellblandning
- 300 g varmrökt sidfläsk
- 200 g kantareller
- 120 g babyspenat
- 1 gul lök
- 1 solo vitlök (alt 3 klyftor)
- 1 knippe salladslök
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 -2 msk fin olivolja
- salt
- peppar
- Tillbehör
- riven parmesan
Gnocchin Koka potatisen med skal i saltat vatten. Låt svalna och skrapa bort skalet. Stöt potatisen tillsammans med parmesan, olivolja och äggulor. Tillsätt lite mjöl i taget tills degen blir kladdfri. Rulla två längder och skär ut bitar. Rulla bollar och platta till dem något. Strö över mjöl så att de inte klibbar ihop. Koka upp vatten. Lägg i gnocchin. När de flyter upp till ytan är de klara. Låt rinna av på en handduk under tiden du gör fläskblandningen. Skär fläsk, svamp och grönsaker i små bitar. Stek fläsket och svampen var för sig. Häll över svampen i pannan med fläsket så du tar vara på fettet av fläsket vilket ger en god smak. Låt steka tillsammans och tillsätt resten av grönsakerna. Tillsätt olivolja, balsamvinäger och låt koka in. Smaka av med salt och peppar. Värm upp smör i en stekpanna och vänd ner gnocchin. Stek dem lite lätt innan de hälls över i pannan med fläskblandningen. Servera med riven parmesan. Lovely!!
Mums! :D
SvaraRadera