måndag 30 september 2013

Spagetti och Köttfärssås...


Det var länge sedan vi åt en helt vanlig köttfärssås och söndagen var en sådan dag då jag inte hade ork att stå i köket så det passade bra med tanke på att det är lättlagat. :-) Jag hade lite god buljong över från fredagens tryckkok som jag använde i såsen, vilket förhöjde smaken avsevärt. Har ni ingen egen buljong så funkar givetvis tärning eller koncentrerad fond oxå bra. :-)

Ingredienser till 4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 solo vitlök
  • 1 näve hackad basilika
  • 1 burk cocktailtomater i tomatsås
  • Köttbuljong efter smak
  • 1 dl Heinz chilisås
  • 1,5 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • lite socker
  • smör
  • Tillbehör
  • Spagetti
  • Parmesanost
  • Knäckebröd
  • smör
  • Ketchup
Hacka lök, vitlök och basilika. Fräs i smör tills löken blivit blank. Tillsätt färsen och fräs tills den är genomstekt. Salta och peppra. Tillsätt resten och låt sjuda 20 minuter. Släng i en klick smör för att runda av såsen. Smaka av med ev salt och lite socker. Låt svalna medan du kokar pastan. Servera med riven parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar