måndag 7 oktober 2013

Kycklingfilé med Cider & Dragonsås och Ugnstekt Potatis...

Det blev kyckling över efter pajen jag lagade i fredags så jag lagade en av mina favorit kycklingrätter till söndagskvällen. En rätt som även är festlig när man har gäster. Såsen är verkligen pricken över i:et i denna rätt. Det syrliga och söta från cidern i kombination med grädde och dragon blir bara så bra. :-)

Ingredienser till 4 portioner
  • 800 g färsk kycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • smör
  • 800 g delikatesspotatis
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc. charlottenlökfond
  • Sås
  • 1 dl torr äppelcider
  • 3 dl grädde
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 dl kycklingbuljong av stekskyn
  • salt
  • peppar
  • Tillbehör
  • 200 g morötter
  • 1 dl vatten
  • 25 g smör
  • 150 g harricot verts
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Tvätta potatisen men behåll skalet på. Skär i 3 mm tjocka skivor. Lägg potatisen på ett ugnfast fat. Blanda vatten och lökbuljong och häll den över potatisen. Lägg ut klickar med smör över potatisen och stek i ugn ca 25 minuter. Vänd potatisen någon gång under stektiden. Dela kycklingfilén i tre längder och skär även ut innerfilén. Salta och peppra kycklingen och bryn den runt om i smör. Lägg kycklingen på ett fat och koka ur stekskyn efter varje stekning. Häll stekskyn i pannan och tillsätt cider och grädde. Red såsen med mjöl och vatten. Smaka av med salt och dragon. Låt sjuda ca 10 min. Lägg kycklingen i såsen och bräsera den ca 10 minuter till. Skär morötterna i stavar och koka i vatten med en klick smör i ca 10 minuter. Skölj och koka bönorna ca 3 minuter. Salta potatisen före servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar