Igår lagade jag en ny variant på paj och eftersom jag hade en bit Chevre hemma i kylen tänkte jag snabbt ihop ett recept med inspiration från en Pizza jag brukar äta på Pizzeria Elvan, som jag anser bakar de bästa pizzorna i stan. Pajen tog jag med mig till min väninna som vi åt tillsammans innan vi gick ut senare på kvällen. Den blev uppskattad kan jag säga! :-)
Ingredienser till 1 normalstor paj
- Pajdeg
- 3 dl mjöl
- 100 g smör
- 1 ägg
- Fyllning
- 70 g ruccola
- 100 g harricot verts
- 100 g Chevre
- 200 g kycklingfilé
- salt
- peppar
- Äggstanning
- 1 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 3 ägg
- salt
- peppar
- Tillbehör
- Flytande honung
- tomater
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Gör pajdegen, enklast i matberedare. Kavla och tryck ut i pajformen. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Skär kycklingen i tunna skivor. Stek hastigt i smör. Salt och peppra. Lägg ruccola i botten av pajen. Tillsätt bönor som delats in mindre bitar. Lägg på kycklingen och till sist osten. Häll över äggstanningen och grädda i ugn till pajen "stannat" och har fått en fin gyllenbrun färg. Ringla över honung innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar