lördag 19 oktober 2013

Ljummen Kasslersallad med Pepparrotscreme...

Uppe med tuppen, frosten ligger tät på gräsmattan och det är hög att ställa in mina tropiska väster som fortfarande står på altanen. :-) Nu är det verkligen ett faktum att vintern är på antågande och jag kan se fram emot vinter på ett sätt men helst vill jag ha värme året om. :-) Jag hoppas i alla fall att vintern blir lika vacker som sommaren med mycket sol och snö som får ligga ett tag. Sallad äter vi ofta och mycket men det är väldigt ovanligt en fredag kväll. Därför blev det en ljummen och lite matigare sallad till kvällsmat. :-)



Ingredienser till 4 portioner
  • 3 dl pasta (skruvar, penne eller annan sort)
  • 400 g kassler
  • 150 g sockerärtor
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 röd lök
  • 100 g purjolök
  • 1 paprika
  • 1 solo vitlök (alt 2 klyftor)
  • olivolja
  • smör
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • peppar
  • 100 g blandsallad
  • Pepparrotscreme
  • 2 dl creme fraiche
  • riven pepparrot efter smak
  • hackad persilja efter smak
  • lite citronsaft
  • salt
  • peppar
Blanda allt till pepparrotscremen och ställ in i kylen. Koka pastan enligt anvisning. Skär kassler och grönsaker i lagom stora bitar/strimlor. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Fräs allt tillsammans hastigt i ca 5 minuter minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll i vinägern och låt koka in. Tillsätt den färdigkokta pastan och låt fräsa ihop någon minut. Vänd ner salladen precis innan servering. Servera med pepparrotscreme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar