Efter en lång och hektisk dag med ett 30-tal besökare på vår sopplunch idag var det skönt att komma hem till lite rester. :-) Rättare sagt biffarna som blev över sedan i söndags. Biffar blir bara godare och godare efter några dagar i kylen. Potatisen var kanske inte så rolig men desto roligare blev den när jag stekte den i smör. Efter denna härliga tallriken kände jag mig både mätt och belåten. :-)
Ni har väl inte missat min nya matblogg? Då är ni välkomna till www.linaskök.se
Ingredienser till 4 portioner
Ni har väl inte missat min nya matblogg? Då är ni välkomna till www.linaskök.se
- 500 g blandfärs
- 1 stor gul lök
- 1 dl grädde
- 1 ägg
- salt
- peppar
- socker
- 1/2 dl hackad timjan
- Sås
- 2 dl steksky
- 3 dl grädde
- några skvättar soja
- salt
- peppar
- lite socker
- Tillbehör
- Potatis
- ling
- inlagd gurka
Mixa löken i matberedare och tillsätt resten till blandningen. Vänd till sist ner färsen och blanda ihop köttfärssmeten. Forma fina biffar och stek dem runt om i smör tills de är genomstekta. Deglasera pannan efter varje stekning och spara stekskyn till såsen. Häll stekskyn i en gryta/sauteuse och tillsätt resten till såsen. Låt sjuda tills såsen blivit krämig. Servera med kokt eller stekt potatis, lingon och inlagd gurka.
Kommentarer
Skicka en kommentar