torsdag 26 december 2013

Ansjovis Panacotta...

Mycket god mat har det blivit i julhelgen och på julafton lagade jag en fyra rätters meny som vi avnjöt med nära och kära. Denna lilla aptitretare bjöd jag på och kan säga att det har blivit en favorit. Enkel att göra och underbart god som passar till alla tillfällen, både till supén eller buffén. Ni har väl inte missat Linas Kök, min andra matblogg. Välkomna dit!


Ingredienser till 4 personer

1 dl grädde
1/2 gelatinblad
2 tsk ansjovisspad
1 skiva kavring
1 scharlottenlök
4 ansjovis filéer
3 tsk hackad dill

Blötlägg gelatinbladet. Koka upp grädden och vispa ner gelatinbladet. Mixa kavring, lök, dill och ansjovis fint. Lägg blandningen i botten på 4 snapsglas. Fyll upp med grädden och ställ in i kylen i minst 30 minuter. Servera till öl eller ett torrt vitt vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar