Nu är det ett tag sedan jag bloggade på denna sidan men som ni kanske vet är jag mer aktiv på www.linaskök.se så ta gärna en titt där i stället. Ikväll bjuder jag dock på en härlig kycklingsallad med inspiration från Key West som jag var i för några veckor sedan. Resor ger mig så mycket inspiration och meden massa ny energi är jag supertaggad för ny matlagning och roliga uppdrag med mitt nystartade företag. Läs mer här.
Ingredienser till 2 personer
- 1 grillad kyckling
- 1 påse blandsallad (70 g)
- 2 scharlottenlökar
- 10 soltorkade tomater
- 1/2 pkt bacon
- Dressing
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk vit balsamvinäger
- 1 dl rapsolja
- salt
- peppar
- torkad dragon
- lite socker
Börja med dressingen. Vispa ihop senap och vinäger. Häll försiktigt i oljan i en fin stråle samtidigt som du vispar. Dressingen är klar när den är krämig. Smaka av med salt, peppar, dragon och lite socker. Låt stå och vispa lite då och då så den håller sin konsistens. Skär bacon fint och knaper stek den. Skär löken fint och fritera i en panna med olivolja. Lägg sedan bacon och lök på ett hushållspapper så fettet sugs upp. Skölj salladen. Skär tomaterna i mindre bitar och skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Garnera ihop en fin sallad och ringla över dressingen. Servera med ett gott bröd och smör.
Kommentarer
Skicka en kommentar