Detta måste vara världens godaste chokladkräm! :-) Vill man göra en muffins av den går det lika bra eller en chokladbotten som man bakar i ugnen och toppar med chokladkrämen. Den är så allsidig och smidig att laga till. Denna gången bjöd jag på den som en chokladmousse och den bara smälter in munnen. Med en kraftig smak av choklad och en liten touch av salt blir bara så klockrent och underbart gott till en kopp stark kaffe. Helt klart min favorit dessert, chokladtokig som jag är. :-)
Ingredienser till 8 personer
- 125 g smör
- 125 g socker
- 125 g mörk choklad med havssalt
- 3 äggulor
- 3 äggvitor
Smält smöret och tillsätt socker och choklad. Låt svalna något. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Lägg äggulorna i chokladsmeten och rör om till en jämn smet. Vänd ner smeten i äggvitorna och blanda väl. Portionera upp chokladen i skålar eller glas och ställt in i kylen. Servera med knäckflarn.
- Knäckflarn
- 50 gram mandelspån
- 50 g smör
- 0,5 dl socker
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk grädde
- 1 msk sirap
- 1 vrid på saltkvarnen
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och tillsätt allt utom mandeln. Låt sjuda 2 minuter. Blanda ner mandeln och rör om. Bred ut smeten på ett bakpåltspapper och grädda mitt i ugn 5-7 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar