Idag sög det i tarmen efter paj men i stället för paj bakade jag köttfärspiroger. Jag gjorde det dock enkelt för mig och köpte färdig smördeg i stället för att baka min egna deg. :-) Sen en god köttfärs att fylla dem med och smack var det klart. :-P Pirogerna serverade jag med en god grön sallad. Jag kan än idag minnas pirogerna man fick i grundskolan som var supergoda. Till skillnad från dem man köper i frysdiskarna idag var det god smak och mycket innehåll i dem man fick i skolan men hemmagjorda är ändå alltid bäst för då vet man att man får piroger med god smak och mycket innehåll. :-)
Ingredienser till 5 piroger
Tid: ca 60 min
- 5 st smördegsplattor
- Fyllning
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 solo vitlök
- 3 stjälkar färsk basilika
- 1 dl Heinz chilisås
- 1 msk soja
- 2 tsk köttbuljong
- 2 tsk oregano
- salt
- grov svartpeppar
- smör
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök, vitlök och basilika. Fräs i smör utan att få färg. Tillsätt färsen och genomstek den. Tillsätt resten och låt sjuda ca 10 minuter tills vätskan kokat in. Lägg färsen på smördegsplattorna och forma 5 piroger i valfri form. Grädda mitt i ugn 20-25 min eller tills de fått en en fin färg.
Kommentarer
Skicka en kommentar