onsdag 23 september 2015

Frasiga Köttfärspiroger...

Idag sög det i tarmen efter paj men i stället för paj bakade jag köttfärspiroger. Jag gjorde det dock enkelt för mig och köpte färdig smördeg i stället för att baka min egna deg. :-) Sen en god köttfärs att fylla dem med och smack var det klart. :-P Pirogerna serverade jag med en god grön sallad. Jag kan än idag minnas pirogerna man fick i grundskolan som var supergoda. Till skillnad från dem man köper i frysdiskarna idag var det god smak och mycket innehåll i dem man fick i skolan men hemmagjorda är ändå alltid bäst för då vet man att man får piroger med god smak och mycket innehåll. :-) 
Köttfärspirog3-1
Ingredienser till 5 piroger
Tid: ca 60 min
  • 5 st smördegsplattor
  • Fyllning
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 solo vitlök
  • 3 stjälkar färsk basilika
  • 1 dl Heinz chilisås
  • 1 msk soja
  • 2 tsk köttbuljong
  • 2 tsk oregano
  • salt
  • grov svartpeppar
  • smör
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök, vitlök och basilika. Fräs i smör utan att få färg. Tillsätt färsen och genomstek den. Tillsätt resten och låt sjuda ca 10 minuter tills vätskan kokat in. Lägg färsen på smördegsplattorna och forma 5 piroger i valfri form. Grädda mitt i ugn 20-25 min eller tills de fått en en fin färg.
Köttfärspirog4-1
Köttfärspirog3-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar