Fortsätt till huvudinnehåll

Havrescones...

Igår kväll hade jag tea-party i Linas Kök och jag bakade helt underbart goda havrescones. :-P Jag älskar scones, framför allt dom jag brukar äta när vi är i USA och reser. Dom är alltid så fluffiga och saftiga. Våra scones här hemma tycker jag oftast är för torra och det växer nästan i munnen när man äter dom. Hemligheten i saftiga scones är ägg. Med ägg blir dom fluffiga och saftiga. Detta receptet såg jag i en Lidl tidning men receptet innehöll faktiskt inte ägg så jag gjorde min egna variant och tillsatte ägg vilket gjorde dom precis så där goda som jag vill ha dem. Om ni någon gång fikat på Espresso House och smakat deras scones, så är dessa väldigt lika deras. Är du lika tokig i scones som jag är så ska du även testa mina American Biquits. Besök även Linas Kök och hyr mig som kock för en kväll.
Havrescones3-1
Ingredienser till 8 scones
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 120 g smör
  • 1,5 dl vaniljyoghurt
  • 2 ägg
  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Mixa alla torra ingredienser tillsammans med smöret i en matberedare.
  3. Vispa ihop yoghurt och ägg i en stor skål.
  4. Tillsätt mjölblandningen och blanda väl.
  5. Stjälp upp på ett mjölat bakbord.
  6. Forma 8 scones och grädda mitt i ugn 15 minuter.
  7. Servera med en god ost, marmelad och ett gott te.
Havrescones1-1
Havrescones2-1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Honungsglaserde Revben med sås och potatis...

Denna veckan har varit full med roligheter så det har verkligen varit bloggtorka. Torsdag och fredag var det After Work på Stars´n Stripes , först med vännerna sen med jobbet. Där åt jag Ceasarsallad och Babyback Rib´s med Coleslaw...slabbigt och gott. :) I lördags var vi på Melodifestivalen som gick av stapeln på Vida Arena i Växjö. Vi åt en 3-rätters supé innan det hela började. För och efterrätt var god men huvudrätten var ganska menlös och smakade inte så mycket och oxfilén var stekt på tok för länge. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll, båda bidragen som gick till final var mina favoriter. Vi fortsatte festen nere på PM där några andra vänner anslöt. En rolig helg med massor av  socialisering...det gillar vi!! :) Idag strålade solen när vi vaknade så vi började dagen med brunch...kan ni gissa var?? Jo, på Stars´n Stripes. Det känns som jag har bott där hela veckan! Nu får det vara nog med slabbmat ute och jag kan säga att det var underbart gott med redig husman ikvä...