torsdag 8 oktober 2015

Rostad Kycklingpanna...

Här kommer ett gudagott recept från Linas Kök på en snabblagad kycklingpanna. Rätten sköter sig helt själv i ugnen. Den går på 10 minuter att slänga ihop sen sköter ugnen resten och under tiden kan du fokusera på annat. Inspirationen kommer från en av mina favoritkockar Jamie Oliver men jag har gjort rätten på mitt sätt och det är mitt egna recept. Jag älskar sådana här rätter. Det är mat med rena smaker och dessutom väldigt hälsosam mat. :-P Dessutom är det en perfekt rätt att laga på en söndag när man inte har lust att stå i köket. Mer kycklingpanna åt folket helt enkelt! :-) Vill du ha ett alternativt recept på kyckling kan jag rekommendera min underbara Kycklingpaj med Chevre
Kycklingpanna1-1
Ingredienser till 4 portioner
Tid: 70 min
  • 8 st kycklinglårfiléer
  • 500 g delikatesspotatis
  • 4 schalottenlökar
  • 1 gul lök
  • 1 stor solovitlök alt. 4 klyftor
  • 12 cocktailtomater
  • 2 stjälkar rosmarin
  • 4 stjälkar timjan
  • 1-2 msk olivolja
  • 1-2 msk vit balsamvinäger
  • salt
  • peppar
  • chiliflakespeppar
  • smör
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Dela löken, potatisen och tomaterna.
  3. Lägg alla grönsaker och kryddor i en långpanna.
  4. Ringla över olivolja och vinäger.
  5. Lägg i kycklingdelarna. Salta och peppra allt i pannan.
  6. Blanda runt allt med händerna.
  7. Lägg några klickar smör över grönsakerna och ställ in i ugnen i 1 timma.
  8. Servera direkt.
Kycklingpanna2-1
Kycklingpanna4-1
Kycklingpanna3-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar