Fortsätt till huvudinnehåll

Äggnudlar med chorizosås

 Det är så roligt att jag har kommit igång med min blogg för den har ju haft lite torka dom senaste åren. Men nu finns mer tid för detta och det är kul att kunna dela med mig av mina recept, även om det inte blir alla. Man måste ju bevara några hemliga recept för sig själv.

Äggnudlar eller pasta

Senaste tiden så har jag köpt äggnudlar i stället för vanlig pasta. Jag tycker dom suger upp såsen på ett annat sätt och jag gillar tuggmotståndet i äggnudlar. Vad är då skillnaden mot pasta? Jo, dom innehåller lite med ägg men annars är det samma ingredienser. Det svåra jag kan tycka är att hitta olika former på äggnudlar då affärerna oftast endast har dem i spaghettiform. Däremot finns det olika sorters nudlar som t ex risnudlar och glasnudlar. I detta receptet använde jag äggnudlar från Blue Dragon som jag köpte på ICA Kvantum och dom var kanonbra i konsistensen men saknade durumvete.

Chorizo

Se till att hitta en riktigt bra och smakrik färsk chorizo. Jag köper alltid en äkta spansk färsk chorizo som har fantastisk smak och konsistens. Med den behöver man inte krydda mycket mer än lite salt på sin höjd. I detta receptet använde jag ramslök som jag hade i frysen men den går att ersätta med salladslök likaväl då ramslöken inte är i säsong eller om du skulle ha svårt att få tag på den under säsong.

Recept

Ingredienser till 4 portioner   Tid: ca 30 min

  • 200g äggnudlar
  • 400g färsk chorizo av bra sort
  • 250g champinjoner
  • 1 solovitlök
  • 1 dl hackad ramslök eller salladslök
  • 3 dl grädde
  • salt

Gör så här

  1. Pilla av skinnet på korven och hacka innehållet till en fin färs.
  2. Skär svampen i mindre bitar samt hacka vitlök och ramslök/salladslök.
  3. Fräs svampen i en torr panna tills den svettats ur och fått fin färg.
  4. Tillsätt vitlök och ramslök och låt fräsa tillsammans nån minut.
  5. Ta bort pannan från spisen medan du steker korven i en annan panna.
  6. Fräs korven i en torr panna tills den är genomstekt. Den ska bli som köttfärs.
  7. Tillsätt svampblandningen och grädde.
  8. Låt sjuda 5-10 minuter till såsen blir krämig.
  9. Smaka av med salt.
  10. Koka nudlarna enligt anvisning och skölj dem efter att ha silat av dem.
  11. Vänd ner nudlarna i såsen och servera direkt.

Fler av mina goda pastasåser hittar du här!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö