Fortsätt till huvudinnehåll

Tomatpaj i Cosori Airfryer...

 Jag vill verkligen slå ett slag för Cosori Airfryer! Vi köpte vår airfryer tidigare i år och så mycket som jag använt den trodde jag aldrig jag skulle göra. Fördelen med den modellen vi köpte är att den har dubbla element och fungerar alltså som en varmluftsugn fast i litet format. Den har utsetts till marknades bästa airfryer och jag kan bara hålla med. 

Snabbt och enkelt

Det fina är att allt går så snabbt att tillaga i den och man behöver inte vänta med att den ska värmas upp, som en vanlig ugn behöver göra. Senaste bakade jag minipajer i den. Det går på 25 minuter och pajerna blir fint frasiga och helt perfekta. Visst, jag kan inte göra fler än 4 på en gång men det känns ändå mycket smidigare än att göra dom i ugnen. Plus att dom gräddas mycket jämnare i airfryern.

Recept

Ingredienser till 4 små pajer

  • Pajdeg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1/2 ägg
  • Fyllning
  • smakrika cocktailtomater
  • färsk basilika
  • riven mozzarella
  • riven lagrad ost
  • Äggstanning
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • salt o peppar
Gör så här

  1. Mixa allt till degen enklast i en matberedare men arbeta den inte för hårt.
  2. Kavla ut degen och gör rundlar med 15cm i diameter.
  3. Lägg degen i en porslinsform (typ creme brulee form) eller en engångsform.
  4. Förgrädda degen i 5 min på 200 grader (välj bakprogrammet)
  5. Fyll pajskalet med mozzarella, tomat i skivor, hackad basilika och toppa med lagrad ost.
  6. Häll över äggstanningen och grädda klart dem 20 minuter i 200 grader.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö