fredag 27 maj 2011

2 kg Köttbullar och en försmak på Midsommar...

I veckan har jag knappt lagat någon mat alls då kvällarna kantats av olika aktiviteter med vänner och jobb. Men inför stundande Sweden Rock Festival som går av stapeln om exakt 12 dagar, gjorde jag 2,2 kg köttbullar som vi ska ta med. Vi kommer bo 6 personer i en stuga en bit från festivalområdet så lite gott måste vi ha i kylen när vi kommer tillbaka på kvällarna.

Köttbullar smakar oftast ingenting när man äter dem ute på restaurang och smaklös, osaltad färs är ju ingen höjdare. Jag är ju heller ingen fantast av halvfabrikat...det ska vara IKEAs köttbullar i så fall. Mamma Scan rapar man ju en hel dag efter att ha ätit och är som gummi i konsistensen...tycker jag då. Nä, tacka vet jag hemmagjorda köttbullar. Jag vill ha MYCKET smak i köttbullarna och jag gör dom helst på nötfärs. 
Så jag hoppas mina köttbullar går hem i stugan. 

Ingredienser 


500 g blandfärs
1 dl grädde
 1 ägg
1 gul lök
salt
 socker
 1 tsk vitpeppar
 1 tsk svartpeppar
ev ströbröd


Blanda allt i matberedaren och rulla fina bullar. Stek i smör runt om tills de får fin färg.


Detta grundrecept använder jag även när jag gör köttfärslimpa men tillsätter då även fyllning.
Önskar man  kryddigare köttbullar är det gott att tillsätta färsk timjan, basilika och vitlök.

Kvällen till ära blev enkel med god sill och potatis. Matjessill och en god senapssill från fiskbilen som jag spetsade med västerbottenost, det är min absoluta favorit. Till detta hittade jag ett nytt gott knäckebröd med sesamfrön. 

Senapssill med riven västerbottenost...MUMS!!!

3 kommentarer:

  1. Så fin blogg, trodde du var en av dom sista att börja blogga:-)
    Då ska jag försöka laga några av dina goda pajrecept, den med anjovis verkar god!! Kram sara

    SvaraRadera
  2. Kul att jag kan inspirera!! Kram :)

    SvaraRadera
  3. Men vad gott det såg ut!! Mmmmm

    SvaraRadera