Fortsätt till huvudinnehåll

2 kg Köttbullar och en försmak på Midsommar...

I veckan har jag knappt lagat någon mat alls då kvällarna kantats av olika aktiviteter med vänner och jobb. Men inför stundande Sweden Rock Festival som går av stapeln om exakt 12 dagar, gjorde jag 2,2 kg köttbullar som vi ska ta med. Vi kommer bo 6 personer i en stuga en bit från festivalområdet så lite gott måste vi ha i kylen när vi kommer tillbaka på kvällarna.

Köttbullar smakar oftast ingenting när man äter dem ute på restaurang och smaklös, osaltad färs är ju ingen höjdare. Jag är ju heller ingen fantast av halvfabrikat...det ska vara IKEAs köttbullar i så fall. Mamma Scan rapar man ju en hel dag efter att ha ätit och är som gummi i konsistensen...tycker jag då. Nä, tacka vet jag hemmagjorda köttbullar. Jag vill ha MYCKET smak i köttbullarna och jag gör dom helst på nötfärs. 
Så jag hoppas mina köttbullar går hem i stugan. 

Ingredienser 


500 g blandfärs
1 dl grädde
 1 ägg
1 gul lök
salt
 socker
 1 tsk vitpeppar
 1 tsk svartpeppar
ev ströbröd


Blanda allt i matberedaren och rulla fina bullar. Stek i smör runt om tills de får fin färg.


Detta grundrecept använder jag även när jag gör köttfärslimpa men tillsätter då även fyllning.
Önskar man  kryddigare köttbullar är det gott att tillsätta färsk timjan, basilika och vitlök.

Kvällen till ära blev enkel med god sill och potatis. Matjessill och en god senapssill från fiskbilen som jag spetsade med västerbottenost, det är min absoluta favorit. Till detta hittade jag ett nytt gott knäckebröd med sesamfrön. 

Senapssill med riven västerbottenost...MUMS!!!

Kommentarer

  1. Så fin blogg, trodde du var en av dom sista att börja blogga:-)
    Då ska jag försöka laga några av dina goda pajrecept, den med anjovis verkar god!! Kram sara

    SvaraRadera
  2. Men vad gott det såg ut!! Mmmmm

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Honungsglaserde Revben med sås och potatis...

Denna veckan har varit full med roligheter så det har verkligen varit bloggtorka. Torsdag och fredag var det After Work på Stars´n Stripes , först med vännerna sen med jobbet. Där åt jag Ceasarsallad och Babyback Rib´s med Coleslaw...slabbigt och gott. :) I lördags var vi på Melodifestivalen som gick av stapeln på Vida Arena i Växjö. Vi åt en 3-rätters supé innan det hela började. För och efterrätt var god men huvudrätten var ganska menlös och smakade inte så mycket och oxfilén var stekt på tok för länge. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll, båda bidragen som gick till final var mina favoriter. Vi fortsatte festen nere på PM där några andra vänner anslöt. En rolig helg med massor av  socialisering...det gillar vi!! :) Idag strålade solen när vi vaknade så vi började dagen med brunch...kan ni gissa var?? Jo, på Stars´n Stripes. Det känns som jag har bott där hela veckan! Nu får det vara nog med slabbmat ute och jag kan säga att det var underbart gott med redig husman ikvä...