fredag 6 maj 2011

Grillens tider...

Underbart väder, fredag och en skön helg framför oss...vad kan då vara bättre än grillat?? Det blev en snabbis in på Konsum Nära där jag handlade allt för kvällens grill hos våra bästa vänner. Enkelhet i all bemärkelse men det är precis lika gott. Packade upp allt och förberedde det vi skulle ta med oss och hade givetvis glömt rödlöken...brukar ALLTID ha det hemma men den var givetvis slut. Fick improvisera lite, orkar ju inte åka tillbaka, så jag la gul lök i lite vatten en stund så den fick "milda" till sig lite.

Kvällens meny blir helt enkelt....Fläskkotletter, en härlig sallad, en kall sås på creme fraiche och kryddor samt vårt nya favorit-tilltugg...grillad baconinlindad haloumi...till detta ÖL. 

Min älskade salladsslunga - en sån borde alla ha i köket. Fick den av min man och  tyckte  då att varför ska man ha en sån men efter en användning kan jag inte vara utan den. Köpt på Verner & Verner. Efter sköljning, låt den gärna stå i kylen lite för det gör att salladen blir krispig och god. Salladen håller sig fräsch i flera dagar.

Grillmarinaden görs enkelt på Olja, soja, chilisås (Heinz), honung, thai-chilisås,  Alpnaering vitlökskrydda (har ni inte den, KÖP DEN, jag har en vän som säljer) och till sist grillkrydda. I detta fall vår favorit som vi köpt på Hog´s Breath i Key West. 
Vilken sörja, men gott blir det!
I med fläskkotletterna...denna marinad är god till allt kött. Ska man grilla revben brukar jag ha i ingefära oxå.
Basen till salladen idag - Grön paprika, Galiamelon och tomater. Innan servering slänger jag i löken, fetaost och salladen såklart. Helt naturell kör vi idag, annars brukar jag alltid göra en dressing men det får bli en annan dag.
Favoriten - Baconinlindad Haloumi, oxå ett mycket bra tilltugg till festen.
Nu måste vi bege oss...grillen står snart varm och solen skiner för fullt. 
Vilken härlig kväll!

2 kommentarer:

 1. Välkomna!
  Du har då verkligen en förmåga att få det att vattnas i munnen. Härliga bilder. Kul att läsa alla dina förberedelser och tips!
  Ses snart!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Mmmm, väldigt smarrigt!

  SvaraRadera