Fortsätt till huvudinnehåll

Grillens tider...

Underbart väder, fredag och en skön helg framför oss...vad kan då vara bättre än grillat?? Det blev en snabbis in på Konsum Nära där jag handlade allt för kvällens grill hos våra bästa vänner. Enkelhet i all bemärkelse men det är precis lika gott. Packade upp allt och förberedde det vi skulle ta med oss och hade givetvis glömt rödlöken...brukar ALLTID ha det hemma men den var givetvis slut. Fick improvisera lite, orkar ju inte åka tillbaka, så jag la gul lök i lite vatten en stund så den fick "milda" till sig lite.

Kvällens meny blir helt enkelt....Fläskkotletter, en härlig sallad, en kall sås på creme fraiche och kryddor samt vårt nya favorit-tilltugg...grillad baconinlindad haloumi...till detta ÖL. 

Min älskade salladsslunga - en sån borde alla ha i köket. Fick den av min man och  tyckte  då att varför ska man ha en sån men efter en användning kan jag inte vara utan den. Köpt på Verner & Verner. Efter sköljning, låt den gärna stå i kylen lite för det gör att salladen blir krispig och god. Salladen håller sig fräsch i flera dagar.

Grillmarinaden görs enkelt på Olja, soja, chilisås (Heinz), honung, thai-chilisås,  Alpnaering vitlökskrydda (har ni inte den, KÖP DEN, jag har en vän som säljer) och till sist grillkrydda. I detta fall vår favorit som vi köpt på Hog´s Breath i Key West. 
Vilken sörja, men gott blir det!
I med fläskkotletterna...denna marinad är god till allt kött. Ska man grilla revben brukar jag ha i ingefära oxå.
Basen till salladen idag - Grön paprika, Galiamelon och tomater. Innan servering slänger jag i löken, fetaost och salladen såklart. Helt naturell kör vi idag, annars brukar jag alltid göra en dressing men det får bli en annan dag.
Favoriten - Baconinlindad Haloumi, oxå ett mycket bra tilltugg till festen.
Nu måste vi bege oss...grillen står snart varm och solen skiner för fullt. 
Vilken härlig kväll!

Kommentarer

  1. Välkomna!
    Du har då verkligen en förmåga att få det att vattnas i munnen. Härliga bilder. Kul att läsa alla dina förberedelser och tips!
    Ses snart!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Mmmm, väldigt smarrigt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö