Fortsätt till huvudinnehåll

Jag har börjat matblogga...

Ojojoj, var ska jag börja??? Många av mina vänner har tjatat på mig att börja eftersom jag gärna tar bilder och lägger ut på FB på mat jag lagar, så Okej då, jag får väl börja dela med mig lite mer av min mat då, så nu kör vi!!

Nu måste jag bara fundera lite på hur det ska se ut på bloggen och vad jag ska dela med mig...jag vill ju inte avslöja mina favoritrecept precis (det kostar...hihi) men lite ska ni väl få smaka på.

Ni får ha lite överseende med min sida nu i början innan jag lärt mig allt om layout osv...det finns risk för att det kan bli lite hallaballo men men...


Denna underbara T-benstek åt vi i Miami på vår senaste resa nu i Mars. Oxfilé och ryggbiff i en och samma bit med ett ben som skiljer delarna åt. Önskar jag kunde få tag på sådant kött här hemma men det blir nog svårt i lilla Växjö. Köttet var bland det bästa jag någonsin ätit, knaprigt stekt och sedan grillat i ugn med ett fantastiskt mört och saftigt kött inuti. Kan inte bli bättre. Till detta åt vi vitlökslungad och smörstekt spenat samt 3 olika kalla såser. Himmelsk gott!!!

Kommentarer

  1. Oj! Vad skoj!!!
    Skitfin sida redan, även om du precis börjat!! Jag bytte rätt mycket i början innan jag hittade rätt. Men det var ju häftigt med vinglaset i bakgrunden!
    Det kommer bli en rolig blogg att följa!


    LYCKA TILL GUMMAN!!
    Puss Marie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö