tisdag 30 oktober 2012

Linas Baconinlindade kyckling i Dijonsenapsås...

Helgen gick i filmens tecken och vi har nu avverkat hela säsång ett av den berömda TV-seien "24" så igår började vi på säsång två. Med andra ord har vi fullt upp fram till jul om vi ska hinna med alla åtta säsångerna. Men med tanke på vädret och mörkret känns det rätt bra att ha mysiga filmkvällar framöver. Jag hatar november som årstid, det är varken höst eller vinter utan bara mörkt och trist. Tur att det är mindre än 2 månader tills vi befinner oss på varmare breddgrader igen. Vi hann även med att se nya James Bond "Skyfall" på bio i söndags och jag ger den full pott. Jag är ju ett gammalt Bond-fan och har sett varje film minst 5 ggr, om det räcker. Daniel Craig gör rollen väldigt bra och dessutom väldigt trevlig att titta på. I helgen åt vi bara rester och ute på stan så det blev inte mycket tid i köket men igår snodde jag ihop enkel och god kycklingrätt till veckans matlåda.
 
Ingredienser till 4 portioner
8 st kycklinglårfiléer
8 baconskivor
3 dl grädde
1-2 msk dijonsenap
1 gul lök
1 dl vitt vin
1 msk vit balsamvinäger
salt
peppar
lite socker
 
Salta och peppra kycklingen.
Linda in kycklingen i bacon och bryn runt om i mycket smör.
Hacka löken och lägg i grytan och låt fräsa tillsammans med kycklingen.
Slå på vinet och vinägern och låt koka ner några minuter.
Häll på grädden och sjud under lock ca 20 minuter.
Servera med kokt ris och en grön sallad.



Gott och enkelt...både till vardags och fest.
Nu fortsätter kvällen med "24"-Maraton...

4 kommentarer:

  1. thanks for sharing.

    SvaraRadera
  2. Najs! Den här ska jag laga till 70 pers på ÖstGöta-nation! (Lunchförman där...)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Hugo!
      Låter som ett bra val! En enkel och god rätt. Lycka till! :-)
      Mvh Lina

      Radera