Fortsätt till huvudinnehåll

Linas Baconinlindade kyckling i Dijonsenapsås...

Helgen gick i filmens tecken och vi har nu avverkat hela säsång ett av den berömda TV-seien "24" så igår började vi på säsång två. Med andra ord har vi fullt upp fram till jul om vi ska hinna med alla åtta säsångerna. Men med tanke på vädret och mörkret känns det rätt bra att ha mysiga filmkvällar framöver. Jag hatar november som årstid, det är varken höst eller vinter utan bara mörkt och trist. Tur att det är mindre än 2 månader tills vi befinner oss på varmare breddgrader igen. Vi hann även med att se nya James Bond "Skyfall" på bio i söndags och jag ger den full pott. Jag är ju ett gammalt Bond-fan och har sett varje film minst 5 ggr, om det räcker. Daniel Craig gör rollen väldigt bra och dessutom väldigt trevlig att titta på. I helgen åt vi bara rester och ute på stan så det blev inte mycket tid i köket men igår snodde jag ihop enkel och god kycklingrätt till veckans matlåda.
 
Ingredienser till 4 portioner
8 st kycklinglårfiléer
8 baconskivor
3 dl grädde
1-2 msk dijonsenap
1 gul lök
1 dl vitt vin
1 msk vit balsamvinäger
salt
peppar
lite socker
 
Salta och peppra kycklingen.
Linda in kycklingen i bacon och bryn runt om i mycket smör.
Hacka löken och lägg i grytan och låt fräsa tillsammans med kycklingen.
Slå på vinet och vinägern och låt koka ner några minuter.
Häll på grädden och sjud under lock ca 20 minuter.
Servera med kokt ris och en grön sallad.



Gott och enkelt...både till vardags och fest.
Nu fortsätter kvällen med "24"-Maraton...

Kommentarer

  1. Najs! Den här ska jag laga till 70 pers på ÖstGöta-nation! (Lunchförman där...)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Hugo!
      Låter som ett bra val! En enkel och god rätt. Lycka till! :-)
      Mvh Lina

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö