Fortsätt till huvudinnehåll

Linguine Pasta med halstrad Ryggbiff och krämig Champinjonsås...

Helgen har bestått av en massa umgänge med vänner men desto mindre matlagning. Trots att vi var slöa efter fredagens rock-kväll ute på stan tog vi ändå en sväng ner till Kafé De Luxe igår kväll med några vänner. Men innan dess slängde jag ihop en snabb men festlig pastarätt på sisådär 20 minuter. :-) Alla var vi lite sällskapssjuka igår men det räckte med två timmar av socialiserande innan vi gick hem och knöt oss igen. :-) Idag blir en sån där skön söndag med pyssel hemma och i kylen ligger några fina entrecoter som förmodligen blir dagens käk.




Ingredienser till 4 portioner
  • 4 skivor ryggbiff
  • 1 gul lök
  • 1 solo vitlök
  • 250 g champinjoner
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 msk oxbuljong (koncentrerad)
  • salt
  • peppar
  • lite socker
Skär lök och svamp tunnt. Hacka vitlöken. Fräs svampen i smör tills den svettats ur. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa tillsammans utan att få färg. Häll på vinet och låt koka in till hälften. Tillsätt grädde och buljong och sjud på låg värme tills såsen blivit krämig. Smaka av med salt och peppar och ev lite socker. Koka pastan enligt anvisning. Häll av vattnet och vänd ner pastan i såsen. Salta och peppra köttet. Halstra köttet utan fett på ett grilljärn till önskad grad och skär sedan i centimetertjocka skivor. Garnera med lite persilja eller timjan. Server direkt. :-)

Kommentarer

  1. Hej, gjorde det här ikväll och vilken lyxtisdag det blev. Himla god svampsås. Vi använde kantareller istället för champinjoner och mums.
    Det, pasta och köttet blev hur gott som helst.
    Jag favoritar och kommer säkerligen återkomma i framtiden!
    Tack!
    mvh
    Bella

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Bella!
      Va härligt att ni gillade rätten, den är enkel men känns ändå lyxig och med kantareller blir den ju ännu lyxigare. :-) Du kan även besöka min andra matblogg www.linaskok.se, samma innehåll förvisso men lite annan layout. :-)
      Ha en fortsatt skön kväll!
      Mvh Lina

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Honungsglaserde Revben med sås och potatis...

Denna veckan har varit full med roligheter så det har verkligen varit bloggtorka. Torsdag och fredag var det After Work på Stars´n Stripes , först med vännerna sen med jobbet. Där åt jag Ceasarsallad och Babyback Rib´s med Coleslaw...slabbigt och gott. :) I lördags var vi på Melodifestivalen som gick av stapeln på Vida Arena i Växjö. Vi åt en 3-rätters supé innan det hela började. För och efterrätt var god men huvudrätten var ganska menlös och smakade inte så mycket och oxfilén var stekt på tok för länge. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll, båda bidragen som gick till final var mina favoriter. Vi fortsatte festen nere på PM där några andra vänner anslöt. En rolig helg med massor av  socialisering...det gillar vi!! :) Idag strålade solen när vi vaknade så vi började dagen med brunch...kan ni gissa var?? Jo, på Stars´n Stripes. Det känns som jag har bott där hela veckan! Nu får det vara nog med slabbmat ute och jag kan säga att det var underbart gott med redig husman ikvä...