Helgen har bestått av en massa umgänge med vänner men desto mindre matlagning. Trots att vi var slöa efter fredagens rock-kväll ute på stan tog vi ändå en sväng ner till Kafé De Luxe igår kväll med några vänner. Men innan dess slängde jag ihop en snabb men festlig pastarätt på sisådär 20 minuter. :-) Alla var vi lite sällskapssjuka igår men det räckte med två timmar av socialiserande innan vi gick hem och knöt oss igen. :-) Idag blir en sån där skön söndag med pyssel hemma och i kylen ligger några fina entrecoter som förmodligen blir dagens käk.
Ingredienser till 4 portioner
- 4 skivor ryggbiff
- 1 gul lök
- 1 solo vitlök
- 250 g champinjoner
- 1 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- 1 msk oxbuljong (koncentrerad)
- salt
- peppar
- lite socker
Skär lök och svamp tunnt. Hacka vitlöken. Fräs svampen i smör tills den svettats ur. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa tillsammans utan att få färg. Häll på vinet och låt koka in till hälften. Tillsätt grädde och buljong och sjud på låg värme tills såsen blivit krämig. Smaka av med salt och peppar och ev lite socker. Koka pastan enligt anvisning. Häll av vattnet och vänd ner pastan i såsen. Salta och peppra köttet. Halstra köttet utan fett på ett grilljärn till önskad grad och skär sedan i centimetertjocka skivor. Garnera med lite persilja eller timjan. Server direkt. :-)
Hej, gjorde det här ikväll och vilken lyxtisdag det blev. Himla god svampsås. Vi använde kantareller istället för champinjoner och mums.
SvaraRaderaDet, pasta och köttet blev hur gott som helst.
Jag favoritar och kommer säkerligen återkomma i framtiden!
Tack!
mvh
Bella
Hej Bella!
RaderaVa härligt att ni gillade rätten, den är enkel men känns ändå lyxig och med kantareller blir den ju ännu lyxigare. :-) Du kan även besöka min andra matblogg www.linaskok.se, samma innehåll förvisso men lite annan layout. :-)
Ha en fortsatt skön kväll!
Mvh Lina