Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Tortillabröd med Två varianter på Wokad Fläskkarré...

Denna veckan har sprungit iväg som alla andra och igår vaknade jag till smattrande regn vilket kändes skönt för då vet man att värmen är på väg. Kanske den enda gång jag ärligt kan säga att jag saknat regn. :-) Hoppas det vänder nu och att det verkligen blir varmt nästa vecka som alla säger. Man ser hur det kliar i fingrarna på alla grannar som vill ut i sina trädgårdar och pyssla nu när snön precis har försvunnit. Igår firade vi av en arbetskamrat som har jobbat  hos oss  länge och det kommer kännas konstigt på måndag, men jag önskar henne stort lycka till på det nya jobbet. :-) Kvällen blev lugn med bra film och lättlagad mat. Hade först lite idétorka vad jag skulle fylla tortillabrödet med, men det släppte till slut och gott som attan blev det. Vilken blir din favorit? :-) Ingredienser till 6 tortilla 1 kg fläskkarré 1 pkt stora wraps (6 st) Plocksallad (ruccola, mangold, manché, crispsallad) 1 röd lök 1 gurka Marinad 1 2 msk rapsolja 2 msk soja 2 msk socker...

Marängtårta med Ricecrips och LimeSmörKräm...

Idag blev det mer tårtbak och hela dagen har varit en stor sockerchock. Varför då undrar ju ni? Jo, idag har  vi   ställt ut på  ERT Godismässa  på Folkets Park i Växjö.  Telekonsult  bland alla godisleverantörer, hur kommer det sig? Bra att synas där man minst förväntas att synas tänkte vi så vi får se vad det ger på sikt. :-) Kanske nån enstaka ny kund, vem vet? När mässan var slut fick vi plocka åt oss av alla godsaker och jag blev ombedd att ta vad jag ville tills jag skämdes och det gjorde jag...både tog och skämdes kan jag lova. :-) En hel låda full med  OLW chips ,  Wrigley´s Extra  och lite  Anton Berg  sen var jag nöjd. Tur vi får hem en massa folk på förfest i helgen som kan hjälpa oss att äta upp allt. :-) Kvällen avslutades med en trevlig After Work på Bishop Arms som dessutom hade 20-års jubileum vilket bjöd på god mat, live musik och bra stämning. :-) Men kvällen var inte slut än utan jag cyklade hem nöjd efter en kul ...

Kryddiga Köttbullar i Tomatsås med Linguinepasta...

Idag bjöd jag arbetskamraterna på tårtan jag bakade igår och det är alltid lika uppskattat. :-) Det blev inte mycket kvar men en liten bit fick jag med mig hem som var god till kaffet ikväll. Sen blev det dags att planera matlådan eftersom jag är trött på att äta ute, vilket blir ofta under veckorna. Ibland är det gott att ha egen mat med sig eller att åka hem på lunchen och äta rester. Då brukar jag även passa på att njuta i solen om den råkar titta fram, soldyrkare som jag är. :-) Till kvällen slängde jag ihop lite goda köttbullar med en mustig tomatsås, rena barnmaten men ack så gott. Godast blir det om den får stå över natten och dra till sig alla smaker men ett litet smakprov blev det till kvällsmat i alla fall. :-) Ingredienser till 4 portioner 500 g nötfärs 1 dl grädde 1 ägg 1 knippe färsk timjan 1 knippe färsk basilika salt svartpeppar socker Tomatsås 1 gul lök 1 solo vitlök (motsvarar 4 klyftor) 1 burk krossade to mater 1 msk balsamvinäger 1 dl steksky fr...

Budapest Marängtårta på mitt vis...

Det är ju ingen hemlighet att jag gillar kakor och bakverk men själv bakar jag sällan och gör jag det så blir det oftast bullar eller hallongrottor. Men idag snodde jag ihop en tårta eftersom jag hade en massa äggvita över då vi ätit äggulor i helgen. Dumt att slänga ut, som min pappa brukar säga. :-) Därför blev det en marängtårta, typ en Budapest som är en av mina favoriter. Denna skiljer sig dock från bakelserna man köper på kondis som oftast har för lite mandariner i enligt min mening. När jag bakar så vräker jag i mandariner och tårtbotten har mera nötsmak än originalbakelsen vilket jag gillar. Så i morgon kommer mina arbetskamrater bli glada på fikapausen för jag kan ju inte äta upp den själv. :-) Ingredienser till 1 tårtlängd 4 äggvitor 2,5 dl socker 200 g nötkärnor 0,5 tsk bakpulver Fyllning 3 dl vispad grädde 3 burkar inlagda mandariner Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar och vispa tills äggsmeten är blank...

Biff Greta på Kalvryggbiff med Pepparrotsgrädde...

En fullspäckad helg med fest, umgänge och god mat ute avslutades med god husman och bra film hemma i soffan. I fredags hade vi After work på  Piazza Teatro  med mitt jobb där vi åt underbart gott. Jag åt en entrecote med bearnaise och den var helt perfekt, sen en créme brulee på det. Entrecote är min absoluta favorit! :-) I veckan handlade jag på Lidl igen och hittade Kalvryggbiff till superbra pris så dagens husman blev den underbart goda rätten Biff Greta...godare pytt i panna får man leta efter och lättlagad är den dessutom. :-) Ingredienser till 4 portioner 800 g Ryggbiff 8 potatisar 2 gula lökar 4 äggulor Salt peppar Pepparrotsgrädde 1 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 msk riven pepparrot i tub Låt köttet vila i rumstemperatur ett par timmar. Förbered potatisen. Skala och skär den i tärningar. Koka i saltat vatten i 6 minuter. Ånga av och låt svalna. Skär köttet i tärningar. Salta och peppra och stek hastigt i smör några minuter till önskad stekgra...

Smörrebröd med Rostbiff och Hemslungad Remouladsås...

Redan torsdag i morgon, härligt med korta veckor och långa helger som den i påsk. Solen har oxå strålat mycket och det hoppas jag den gör ända tills nästa vinter. :-) Nu fattas bara att den sista snön ska smälta och att isarna släpper. Bland det bästa jag vet är när man kan sitta ute och äta frukost i solen, vilket vi kunde göra i påskhelgen. Jag älskar smörrebröd i alla former så det blev inget undantag i påsk utan till frukost blev det en klassisk rostbiffmacka med hemgjort remouladsås. Lovely! :-) Ingredienser till 8 små mackor 4 skivor Lingongrova 8 skivor rostbiff Mixad sallad (ruccola, mangold, babyspenat, manché) Torkad lök Remouladsås 1 äggula 1 msk dijonsenap 1/2 msk vit balsamvinäger 1/2-1 dl rapsolja 1 liten morot 3 msk hackad inlagd gurka (typ mor Annas) 2 msk hackad purjolök lite limesaft salt peppar curry Vispa äggulan med senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Remouladen är klar när den är som majonäs i kons...

Tournedos på Oxfilé med Rosmarindoftande Rödvinsky, Potatisgratäng och Sauterade Sugar Snaps...

Tro det eller ej men idag har jag invigt min soliga hörna på altanen i bikiniöverdel och solen den tar vill jag lova. :-) Vi åt en god frukost i solskenet sen slog jag ihjäl två timmar i solstolen innan vi åkte på en liten söndagstur. Resten av dagen slappade vi vid tv:n med bra film och god mat. Oxfilén som var tanken att vi skulle ätit i fredags gjorde sig lika bra idag. Ha en fortsatt Glad Påsk allihopa! :-) Ingredienser till 4 portioner 900 gram färsk oxfilé salt peppar Rödvinsky 1 morot 1 palsternacka 1 rödlök 1 solo vitlök 1 knippe rosmarin 1 knippe timjan 2 msk kalvfond 4 dl rödvin salt smör Potatisgratäng 8 potatisar 1/2 purjolök 1 solo vitlök (motsvarar 4 klyftor) 4 dl grädde salt peppar riven ost Låt köttet vila i rumstemperatur några timmar innan tillagning. Sätt ugnen på 200 grader och börja med  Såsen . Skär rotfrukter grovt och fräs i smör utan att få färg. Tillsätt resten och reducera såsen till hälften. Sila såsen i en annan kastru...