Fortsätt till huvudinnehåll

Min favorit Laxsås med Papardelle...

Detta receptet hittade jag för länge sen i ICAs tidning Buffé och jag lagar den jätteofta. Det är en av mina absoluta favoriter till pasta. Jag har dock modifierat den lite, mer grädde än vatten, igen redning då grädden gör att den blir krämig, jag använder vit balsamvinäger i stället för vanlig då den ger mer sötma samt att jag har i vitlök och lime, vilket inte originalreceptet har. Tycker att dessa två kryddor sätter lite mer smak på såsen. Dessutom är ju vitlök min favoritkrydda och jag använder det i mycket mat jag lagar. Strunt samma hur man luktar dagen efter, jag skulle aldrig kunna leva utan vitlök, dessutom är det nyttigt och håller dig frisk, inbillar jag mig i alla fall.


Alla smaker i såsen bara gifter sig med varandra och jag kan nästan garantera att för er som inte är så förtjusta i lax, tror jag kommer att gilla detta. Testa och se...du kanske blir fast du oxå.

Hur som helst, jag ÄLSKAR den och den är precis lika trevlig att bjuda på en fredagkväll med ett gott torrt vitt vin eller ha som lätt lunch, vilket jag ska ha i morgon...Längtar redan...

Ingredienser till 4 portioner


500 g laxfilé
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlök
1 grovt riven morot
Rivet skal från 1 citron
Rivet skal från 1 lime
1 msk vit balsamvinäger
3 dl grädde
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
Riv morot grovt. Citron o lime rivs fint. Jag avänder mig av ett
microplane rivjärn, vilket ger en jättefin tunn struktur
Fräs lök, vitlök och citrus i 1 msk smör utan att få färg.
När doften stiger, häll på grädde, vinäger, buljong och vatten
Sjud 10-15 min tills såsen blir krämig
Vänd ner laxen som skurits i tärningar och låt puttra i
ytterligare 5 minuter
Servera med en god bandpasta 

Kommentarer

  1. Jättegott! Tack för ett superbra middagstips både för stora och små magar :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö