Detta receptet hittade jag för länge sen i ICAs tidning Buffé och jag lagar den jätteofta. Det är en av mina absoluta favoriter till pasta. Jag har dock modifierat den lite, mer grädde än vatten, igen redning då grädden gör att den blir krämig, jag använder vit balsamvinäger i stället för vanlig då den ger mer sötma samt att jag har i vitlök och lime, vilket inte originalreceptet har. Tycker att dessa två kryddor sätter lite mer smak på såsen. Dessutom är ju vitlök min favoritkrydda och jag använder det i mycket mat jag lagar. Strunt samma hur man luktar dagen efter, jag skulle aldrig kunna leva utan vitlök, dessutom är det nyttigt och håller dig frisk, inbillar jag mig i alla fall.
Alla smaker i såsen bara gifter sig med varandra och jag kan nästan garantera att för er som inte är så förtjusta i lax, tror jag kommer att gilla detta. Testa och se...du kanske blir fast du oxå.
Hur som helst, jag ÄLSKAR den och den är precis lika trevlig att bjuda på en fredagkväll med ett gott torrt vitt vin eller ha som lätt lunch, vilket jag ska ha i morgon...Längtar redan...
Riv morot grovt. Citron o lime rivs fint. Jag avänder mig av ett microplane rivjärn, vilket ger en jättefin tunn struktur |
Fräs lök, vitlök och citrus i 1 msk smör utan att få färg. När doften stiger, häll på grädde, vinäger, buljong och vatten |
Sjud 10-15 min tills såsen blir krämig |
Vänd ner laxen som skurits i tärningar och låt puttra i ytterligare 5 minuter |
Servera med en god bandpasta |
Jättegott! Tack för ett superbra middagstips både för stora och små magar :)
SvaraRadera