Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost.
Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. |
Servera med kokt potatis, smörkokta morötter och Findus fina små ärtor (Petit Pois) |
Ska jag testa nån gång. Fast i vanlig stekgryta. Hoppas det går lika bra. Eller vad tror du?
SvaraRaderaKramiz Marie
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaHejsan, jag "ramlade" över din super goda blogg :) Har lagt den i favoriter...såklart ;)
SvaraRaderaSka verkligen laga massa av dina recept.
Ha en bra kväll.
Mvh susanne Bodin
Hej Susanne!
RaderaTack, va kul att du gillar min blogg! Jag har startat en ny blogg som heter www.linaskok.se som jag kommer köra parallellt med denna och som jag kommer uppdatera oftare. Ta gärna en titt på den oxå! :-)
Mvh Lina
Detta blev riktigt gott. Kommer minska lite på saltet nästa gång.
SvaraRaderaHej Rickard!
RaderaHärligt att det smakade! Det där med salt är ju en smaksak. Jag saltar alltid mycket i färs då jag oftast tycker köttbullar och biffar är för osaltade/kryddade när man äter ute. Men som sagt, det är en smaksak och det går ju alltid tillsätta salt i efterhand. Ha en trevlig kväll!
Mvh Lina
Fast man ska väl inte sätta in lergrytan i en varm ugn? Då går den ju sönder. En lergryta ska väl alltid ställas in i kall ugn. Eller?
SvaraRaderaHej Helena! Lergrytan ska blötläggas innan den ställs in i ugnen. Mvh Lina
RaderaLina så här skrev du "Sätt ugnen på 200 grader och blötlägg lergrytan 20 minuter". Då är ju ugnen redan varm när lergrytan är färdigblötlagd!
RaderaDet där blev supergott! Skippade katrinplommonen o tryckte i lite chilli (Tjejen är ifrån Thailand) Vi blev båda mätta o belåtna :) Tack så mycket!
SvaraRaderaVa roligt att du gillade receptet Krister! Kan tänka mig att lite chili satte fart på rätten. :-) Mvh Lina
Radera