Fortsätt till huvudinnehåll

Två "äggiga" såser och panerad torsk i matlådan...

Idag fick jag för mig att göra lite Remouladsås och när jag ändå höll på blev det en Bearnaise oxå. Den kommer till användning en annan dag. Sen rotade jag fram lite torskrygg från frysen som jag dubbelpanerade och stekte i mycket smör och vips så var matlådan för morgondagen fixad.

Remouladen gjorde jag helt från grunden och började först med majonäsen. Därefter smaksatte jag med lite olika ingredienser sen fick den stå och dra till sig i kylen.

Majonäs
2 äggulor
1 msk dijonsenap
2 dl olja
salt och peppar


Vispa ihop ägg, senap o, peppar. Tillsätt olja i en tunn stråle.
Vispa hela tiden. Smaka av  med salt.


Remoulad
2 dl majonäs
1 msk kapris
1 dl hackad inlagd gurka
2 msk hackad syltlök
1 tsk pressad citronsaft
Curry
Gurkmeja
Bearnaise


1 dl vatten
1/2 dl dragonvinäger
1 knippe persilja
1 finhackad charlottenlök
ca 10 vitpepparkorn
dragon
3 äggulor
200 g smält smör
dragon


Koka upp vatten, vinäger tillsammans med
lök och kryddor. Reducera till 1/3 och sila.
Häll äggulorna i en kastrull och tillsätt vätskan.
Vispa hela tiden och låt inte värmen överstiga
40 grader. När den tjocknat, tillsätt smällt smör
i en tunn stråle. Vispa hela tiden tills såsen blir tjock.
 Krydda upp med mer dragon. Låt svalna.
Dubbelpanering
mjöl
ägg
salt
peppar
ströbröd
Stek i mycket smör tills de är gyllenbruna och fina.
Ca 1 min/sida.
Dubbelpanerad Torsk med kokt potatis och remoulad






































Kommentarer

  1. Remuladsåsen var fantastisk, men Beasåsen OMG Världsklass!! Kram Marie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö