Idag fick jag för mig att göra lite Remouladsås och när jag ändå höll på blev det en Bearnaise oxå. Den kommer till användning en annan dag. Sen rotade jag fram lite torskrygg från frysen som jag dubbelpanerade och stekte i mycket smör och vips så var matlådan för morgondagen fixad.
Remouladen gjorde jag helt från grunden och började först med majonäsen. Därefter smaksatte jag med lite olika ingredienser sen fick den stå och dra till sig i kylen.
|
Majonäs
2 äggulor
1 msk dijonsenap
2 dl olja
salt och peppar
Vispa ihop ägg, senap o, peppar. Tillsätt olja i en tunn stråle.
Vispa hela tiden. Smaka av med salt.
Remoulad
2 dl majonäs
1 msk kapris
1 dl hackad inlagd gurka
2 msk hackad syltlök
1 tsk pressad citronsaft
Curry
Gurkmeja |
|
Bearnaise
1 dl vatten
1/2 dl dragonvinäger
1 knippe persilja
1 finhackad charlottenlök
ca 10 vitpepparkorn
dragon
3 äggulor
200 g smält smör
dragon
Koka upp vatten, vinäger tillsammans med
lök och kryddor. Reducera till 1/3 och sila.
Häll äggulorna i en kastrull och tillsätt vätskan.
Vispa hela tiden och låt inte värmen överstiga
40 grader. När den tjocknat, tillsätt smällt smör
i en tunn stråle. Vispa hela tiden tills såsen blir tjock.
Krydda upp med mer dragon. Låt svalna. |
|
Dubbelpanering
mjöl
ägg
salt
peppar
ströbröd |
|
Stek i mycket smör tills de är gyllenbruna och fina.
Ca 1 min/sida. |
|
Dubbelpanerad Torsk med kokt potatis och remoulad |
Remuladsåsen var fantastisk, men Beasåsen OMG Världsklass!! Kram Marie
SvaraRadera