Idag har jag nog gjort världshistoriens fulaste Lussebullar. Har ni sett Lussebullar i form någon gång? Det har inte jag men nu har jag gjort dom i alla fall. Allt började så bra och det blev en fin och fluffig deg men när jag sen skulle forma fina bullar så blev det tvärstopp. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Jag kommer inte bli någon bagare. ;)
Efter en plåt med något så där fina bullar tröttnade jag och gjorde helt enkelt bara runda bullar i en form i stället.
Huvudsaken är ju att som blev goda, ellerhur?
Jag hade även köpt mig en pepparkaksdeg på Hovs Bageri, eftersom jag inte hade ork att göra en egen, men när jag väl började kavla insåg jag att det här skulle ta föööör lång tid och dessutom blev dom missformade när jag skulle flytta över dom till plåten. Åhej...Så jag knådade ihop degen igen och beslutade att ge den till mamma så köper jag mina
Ingredienser till ca 30 st Tid: 2 timmar 1 pkt jäst 159 g smör 5 dl mjölk 250 g kesella 1/2 tsk salt 2 dl socker 1 g saffran ca 17 dl mjöl |
Smält smör och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i matassistenten och häll över mjölkblandningen. Vispa till jästen lösts upp. |
Tillsätt Kesella, salt, socker och saffran och arbeta ihop smeten. |
Tillsätt 15 dl mjöl och arbeta degen i ca 5 min. Låt vila under bakduk 30 min. |
Tillsätt 2 dl mjöl och arbeta degen på bänken. Forma till dom och lägg på bakplåtspapper. Jäs 20 min till dubbel storlek. Pensla med ägg och tryck i russin. Grädda ca 9 min i 175 grader. |
Hela helgen kantas av glöggmys och i morgon fylls huset
med goda vänner för att fira in 1:a Advent.
Då kommer jag bjuda på mer gott...
Ha en mysig helg där ute!! :)
Kommentarer
Skicka en kommentar