Den här veckan gick ju undan den oxå och våren har kommit hörde jag på radio idag. Känns ju helt underbart...som jag har längtat!! Igår satt jag ute i solen på lunchen och fick min första bränna på nosen, soldyrkare som jag är. :)
Mina kära föräldrar kom i veckan och vi har haft flera mysiga kvällar tillsammans.
I mon fyller jag år och det ska firas med gamla trogna vänner i Stockholm så ikväll firar jag med min familj. Det var mamma som kom med idén att laga pasta och varför krångla till det så det blev helt enkelt Italienskt tema för hela slanten ikväll....men ack så gott!!!
Meny
*
Antipasti
Bruschetta
Dryck
Per Morberg
Cabernet Sauvignon
*
Primi
Pasta Carbonara
Dryck
Seniorio de los Llanos
Reserva
Chokladmousse
100g choklad 70%
2 äggulor
2 dl grädde
Smält chokladen i vattenbad.
Vispa grädden men inte för hårt.
Rör ner äggen i chokladen och häll sen över grädden.
Blanda tills smeten blivit slät och fin.
Häll upp i glas och toppa med ett lager curd.
Ställ in i kylen minst 1 timma.
Innan servering toppa med vispad grädde passionsfrukt
Lime/passioncurd
50 g smör
1 dl socker
2 lime
2 passionsfrukter
2 ägg
Smält smör och tillsätt socker.
Tillsätt rivet limeskal och limesaft samt 1 passionsfrukt.
Rör till sist ner äggen.
Låt sjuda ca 20 min under omrörning tills curden tjocknat.
Sila curden och låt svalna i kylen.
Meny
*
Antipasti
Bruschetta
Dryck
Per Morberg
Cabernet Sauvignon
Primi
Pasta Carbonara
Dryck
Seniorio de los Llanos
Reserva
*
Dolci
Chokladmousse med lime -& passionsfrukt
Dryck
Kaffe
Dolcin kanske inte var helt Italiensk, skulle gjort en panacotta men det blev en mousse i stället. Nästan same same but different! :)
Recept till 4 personer
Bruschetta
4 skivor kneipp (pågen)
2 msk bruschetta torrkrydda från Oil and vinegar
2 msk vatten
2 msk fin olivolja
12 cocktailtomater
färsk basilika till garnering
parmesanost
smör
Skär bort kanterna från brödet.
Stek på båda sidor i mycket smör.
Lägg på hushållspapper så överflödigt fett sugs upp.
Blanda bruschettakrydda med vatten och olja.
Låt stå och dra till sig tills det tjocknat.
Skär tomaterna i klyftor och skär bort fruktköttet.
Skär tomaterna i små fina bitar.
Häll tomaterna i bruschettablandningen
Lägg en hög tomatröra på brödet och garnera med basilika.
Lägg en hög riven parmesan bredvid.
Server direkt.
Pasta Carbonara
Spagetti av god kvalitet
500g varmrökt sidfläsk
12 medelstora champinjoner
2 gula lökar
4 dl grädde
grov svartpeppar
salt och socker efter smak
smör
Skär lök och champinjoner fint och bryn i smör
Skär och knaperstek fläsket.
Rör ner den stekta löken och svampen.
Tillsätt grädde och svartpeppar.
Låt sjuda ca 20 min tills grädden blivit krämig.
Smaka av med socker och ev socker.
Servera med pasta al dente.
100g choklad 70%
2 äggulor
2 dl grädde
Smält chokladen i vattenbad.
Vispa grädden men inte för hårt.
Rör ner äggen i chokladen och häll sen över grädden.
Blanda tills smeten blivit slät och fin.
Häll upp i glas och toppa med ett lager curd.
Ställ in i kylen minst 1 timma.
Innan servering toppa med vispad grädde passionsfrukt
Lime/passioncurd
50 g smör
1 dl socker
2 lime
2 passionsfrukter
2 ägg
Smält smör och tillsätt socker.
Tillsätt rivet limeskal och limesaft samt 1 passionsfrukt.
Rör till sist ner äggen.
Låt sjuda ca 20 min under omrörning tills curden tjocknat.
Sila curden och låt svalna i kylen.
Ha en härlig helg där ute!!
Kommentarer
Skicka en kommentar