Då har halva veckan avverkats och det känns verkligen att det är sportlov för det är dööölugnt och tyst på jobbet vilket är lite trist men det är ju tur att det bara handlar om en vecka.
Idag kom mamma o, pappa hem för några dagars vistelse. Alltid lika mysigt att få hem dom och det kommer bli några lugna sköna kvällar hemma innan det är dags för födelsedagsfirande med några vänner i Stockholm på lördag.
För att göra det enkelt slängde jag ihop en matig paj igår kväll och den uppskattades. Nu har vi sjunkit ner i soffan och väntar med spänning på ett nytt avsnitt av Sveriges Mästerkock.
(OBS! djup pajform)
Pajdeg
3 dl mjöl
100 g smör
1 ägg
Blanda allt i matberedare och förgrädda 10 min i 200 grader.
Fyllning
1 sats pajdeg
400g rökt skinka
1 purjolök (det vita)
2 stora gula lökar
1 msk hackad timjan
1/2 krm muskotnöt
Äggstanning
1 dl créme fraiche
2 dl mjölk
3 ägg
salt
peppar
Topping
2 dl diven grevéost
Skär lök och purjo och fräs i smör utan att få färg.
Tillsätt timjan, salt och muskotnöt.
Blanda äggstanningen och häll i lökblandning.
Skär skinkan och lägg i botten av pajskalet.
Häll lökblandningen över skinkan och toppa med ost.
Gratinera mitt i ugn ca 40 min tills äggstanningen stelnat.
tomat och toppa med dressing.
Dressing
1 tsk dijonsenap
1 msk vit balsamvinäger
1 dl rapsolja
Vispa ihop senap och vinäger.
Häll i oljan i en fin stråle samtidigt som du vispar så
dressingen blir tjock i konsistensen.
Ha en go kväll där ute!! :)
Gott det ser ut :)! som mycket annat här!
SvaraRadera