Mycket har hänt denna veckan, först mitt första gästspel på Lagerlunden, tisdagen satt jag barnvakt åt bästa vännens lille pojk och i onsdags var jag värdninna för vår lilla vin-studiecirkel som jag är med i. Denna gången provade vi Riesling varav vi fick smaka ett naturvin, dvs ett vin tillverkat utan tillsatser, som var mycket gott. Läs mer om naturvin här. Till detta bjöd jag på räk och sillmackor. Sju glada vinsmakare kom hem och vi hade tur med vädret och kunde sitta på altanen hela kvällen. En mycket trevlig kväll med god dryck och lite smörrebröd till det.
Linas Räkmackor
Ingredienser till 8 mackor
4 tekakor
smör
1 huvud bladsallad
8 kokta ägg
majonäs
500 g färska räkor
16 tomatklyftor
16 skivor gurka
8 skivor apelsin
8 dillkvistar
Dela tekakorna och bred på smör.
Lägg på salladsblad och äggskivor.
Bred på majonäs och toppa med färska räkor.
Dekorera med tomat, gurka och apelsin och toppa med en dillkvist.
Godast blir dom om de görs dagen innan o får stå i kylen över natten.
Linas sillmackor
Ingredienser till 8 mackor
4 skivor lingongrova
smör
bladsallad
1 dl créme fraiche
1 msk dijonsenap
1 plåtburk matjessill
dill
SKär sillen i små fina bitar och blanda med creme fraiche, senap och dill.
Dela brödet i två delar och bred på smör.
Lägg på salladsbladet och en klick av sillröran.
Kommentarer
Skicka en kommentar