Vet inte om det ligger i luften men idag var jag helt slut efter jobbet trots att det varit ganska lugnt. Kanske därför då jag är van vid högvarv. Men det bästa som finns när jag kommer hem är att ställa mig i köket och skapa, det är ren avkoppling för mig.
I helgen firade vi min systerson som fyllt 15 år. Jag minns det som igår när han föddes och jag ilade upp till östra sjukhuset i Göteborg i min lilla bil för att se det lilla livet, bara några timmar gammal. Och nu är han redan 15!!! Vad tog tiden vägen? Han är och kommer alltid vara min ögonsten som jag älskar såååå!! Det var en mysig helg med nära och kära och en massa god mat förstås.
Innan jag åkte hem tog jag en tur in till Göteborg och shoppade lite. Det blev lite kläder och en påse med kantareller som jag gjorde en ny smarrig paj av. Det bästa med paj är att man kan improvisera och idag komponerade jag ihop en ny kantarellpaj och jisses så god den blev!!! Något att se fram emot i morgon kväll när jag har Dallas-kväll med bästa vännen. :))
Ingredienser
500 g nötfärs
200 g kantareller
1 stor gul lök
2 solo vitlökar
1 dl vitt vin
oxfond
1 krm fin tryffelolja
2 msk hackad persilja
salt
peppar
lite socker
200 g riven cheddarost
Pajdeg
3 dl mjöl
125 g smör
1/2 tsk salt
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör pajdegen enklast i matberedaren.
Använd en djup springform.
Förgrädda pajdegen 10 min.
Äggstanning
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk hackad timjan
salt
grov svartpeppar
Köttfärsen
Stek kantarellerna i smör tills dom svettats ur.
Tillsätt lök och nätfärs och fräs tills köttet är genomstekt.
Pressa ner vitlöken och salta och peppra.
Tillsätt vin och oxfond och låt koka in.
Smaka av med lite socker.
Vänd ner hackad persilja och låt sjuda.
Blanda under tiden äggstanningen.
Fyll pajskalet med färsen.
Toppas med ost och häll på äggstanningen.
Grädda ca 25 min tills pajen stelnat och är fint gyllenbrun.
Severa med en god sallad.
Nu fortsätter den sköna kvällen i soffan med TV och film.
Ha en go kväll där ute!
Shit vad god den låter!! Lääängtar tills ikväll, när jag får provsmaka!! :))
SvaraRaderaNär jag gjorde Kantarellpaj för nåt år sen, blev det bara med kantareller och västerbottenost. Tråkigt, men helt ok. Jag har ju inte din förmåga att skapa och hitta det där lilla extra som förhöjer smaken.
Kram <3
Kantareller och västerbotten hade jag i min förra paj och det är ju oxå supergott!!
RaderaSes ikväll!!
Kramiz
Hejsan :) jag bruka följa din blogg :) jag har en fråga till dig , ha du något bra tips eller "recept" på hur man gör en god krämig ädelost sås ? som pasta med ädelostsås?
SvaraRaderaMvh Lisette