Min andra semesterdag och vädret fortsätter vara underbart. :-) Allt blir så mycket lättare då. Även om vi inte gjorde värst mycket igår så var det en skön dag men mycket tid i solstolen, en shoppingtur och en kvällstur med hojjen innan vi bänkade oss framför semifinalen mellan Sverige och Sverige vilken tyvärr slutade med förlust. :-( Idag har jag inga planer utan det blir nog en lugn dag på hemmaplan igen innan det blir lite turer i helgen på diverse festivaler. :-) För några veckor sedan var vi på Dansjö Gård och köpte kött där vi bl a annat hittade dessa goda isterbanden, Åkes Isterband. Lagom syrliga men med mycket smak och väldigt saftiga och fina, så de kommer vi köpa mer av framöver. :-)
Ingredienser till 4 portioner
- 4-6 Isterband
- Dillstuvad Potatis
- 8-10 mjöliga potatisar
- 25 g smör
- 3/4 dl mjöl
- 6 dl mjölk
- 1 dl grädde
- salt
- peppar
- lite socker
- 1 dl hackad dill
- Rödbetssallad
- 1 dl hackade rödbetor
- 2 msk kapris
- 1 finhackad gul lök
Stek eller grilla isterbanden. Koka potatisen och ånga av den. Gör en bottenredning på mjöl och smör. Tillsätt mjölk och grädde. Koka upp och låt sjuda på låg värme ca 10 minuter. Rör om ofta så det inte bränner fast i botten. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Tillsätt dillen. Finhacka allt till rödbetssalladen och blanda ihop. Klart! :-)
Kommentarer
Skicka en kommentar