Idag smakade jag av kräftorna som stått i lagen över natten och de hade fått en fin smak av salt och lite sötma. Jag är mycket nöjd med resultatet och det har jag att tacka pappa för då det är första gången jag kokar kräftor. :-) Jag pillade ut kräftstjärtarna och slängde ihop en god Aioli som jag blandade kräftstjärtarna med tillsammans med lite salladslök och ditt. Det blev en supergod kvällsmacka kan jag säga. Skalen rostade jag i ugnen och kokade sedan en god fond på. :-)
Ingredienser till 2 mackor
- 30 kräftstjärtar
- 3 salladslökar (endast stjälken)
- 1 msk hackad dill
- 2 salladsblad
- 2 skivor vitt bröd
- smör
- Aioli (ger ca 2 dl varav 2 msk används till toasten)
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 tsk citronsaft
- 1 äggula
- 1 pressad vitlök
- 1,5 dl rapsolja
- salt
- peppar
- cayennepeppar
- 3 droppar tryffelolja
Vispa ihop senap, vinäger, citronsaft, pressad vitlök. Häll ner oljan i en fin stråle under konstant vispning. Smaka av med salt, peppar och cayenne. Låt stå 20 minuter och dra till sig. Blanda kräftstjärtar, salladslök och dill i en skål. Tillsätt ca 3 msk aioli. Stek två brödskivor i smör. Lägg på ett salladsblad och toppa med kräftröran. Voliá!
Kommentarer
Skicka en kommentar